Súd rozhoduje o prepustení Kičuru z väzby

0
Eskorta privádza exšéfa Správy štátnych hmotných rezerv SR Kajetána Kičuru na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici 23. apríla 2020. (Foto: TASR)
Kajetán Kičura (Foto: TASR)

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, začal v utorok o 13.00 h rozhodovať o žiadosti o prepustenie z väzby bývalého predsedu Správy štátnych hmotných rezerv SR Kajetána Kičuru. Je obvinený z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Rozhodovanie je neverejné.

Sudca vzal Kičuru do tzv. kolúznej väzby 23. apríla. Podľa jeho obhajcu Rastislava Paloviča o prepustenie z väzby žiadajú preto, že odpadli jej dôvody a už vypovedali všetci kľúčoví svedkovia. Jeho klient stále trvá na svojej nevine.

Ešte 23. apríla zdôvodnila rozhodnutie o vzatí do väzby hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková takto: „Sudca pre prípravné konanie skonštatoval, že v tomto štádiu konania nie je preukázané ani vo forme dôvodného podozrenia, že by sa obvinený dopustil korupčného konania. Dôvodom väzby, ako aj trestného stíhania je výlučne tá skutočnosť, že na jeho žiadosť iná osoba pozmenila zmluvu o pôžičke staršieho dáta z roku 2016.”

- Reklama -