Ďalší dvaja pozitívni na koronavírus v Trumpovom kampaňovom tíme

0
Tisíce prívržencov amerického prezidenta Donalda Trumpa prišli v sobotu večer do mesta Tulsa v štáte Oklahoma na jeho prvý predvolebný míting po 110-dňovej prestávke spôsobenej koronavírusovou pandémiou. Foto: TASR/AP

Ďalší dvaja členovia kampane amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorí pomáhali pripravovať jeho sobotňajšie predvolebné zhromaždenie v meste Tulsa v štáte Oklahoma, mali pozitívne testy na nový koronavírus. V pondelok to oznámila Trumpova kampaň, na ktorú sa odvolala tlačová agentúra AFP.

Dvaja členovia prípravného tímu sa na zhromaždení v Tulse zúčastnili, ale “počas celého podujatia mali rúška”, uviedol riaditeľ pre komunikáciu v Trumpovej kampani Tim Murtaugh.

„Po prijatí pozitívnych výsledkov testov kampaň okamžite aktivovala úradné karanténne postupy a vyhľadala kontakty nakazených,” dodal Murtaugh. 

Trumpova kampaň niekoľko hodín pred sobotňajším zhromaždením oznámila, že šesť členov prípravného tímu v Tulse malo pozitívne testy na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje koronavírus.

Republikán Trump, ktorý sa snaží o znovuzískanie prezidentského úradu v novembrových voľbách, napriek varovaniam úradov zhromaždenie uskutočnil. Bol to jeho prvý predvolebný míting od vypuknutia pandémie koronavírusu. Znepokojené zdravotnícke úrady ho pritom upozorňovali, že v krytej aréne pre takmer 20 000 ľudí sa môže vysoko nákazlivý koronavírus ďalej šíriť.

- Reklama -