Portugalsko obnovuje od utorka niektoré reštrikcie v hlavnom meste

0
Portugalský prezident Marcelo Rebelo de Sousa (uprostred) s ochranným rúškom na tvári sa rozpráva s manažérom pred obedom v známej reštaurácii v Lisabone. Foto: TASR/AP

Portugalský premiér António Costa v pondelok oznámil, že v hlavnom meste Lisabon dôjde od utorka k opätovnému zavedeniu niektorých epidemiologických opatrení v snahe dostať šírenie koronavírusu SARS-CoV-2 pod kontrolu. Informovala o tom agentúra AFP.

Costa uviedol, že medzi príslušné opatrenia patrí obmedzenie počtu ľudí na zhromaždení na desať osôb a skrátenie otváracích hodín pre kaviarne a obchody do 20.00 h.

„Určité opatrenia sa budú uplatňovať v regióne hlavného mesta,” uviedol premiér na tlačovej konferencii po stretnutí so starostami niekoľkých obcí.

Podľa miestnych médií, ktoré vychádzajú z oficiálnych údajov, Portugalsko v období od 21. mája do 21. júna zaznamenalo 9221 ďalších prípadov nákazy koronavírusom, pričom väčšinu z nich evidovali v regiónoch Lisabonu a údolia rieky Tagus.

V Portugalsku s približne desiatimi miliónmi obyvateľov zaznamenali dosiaľ 1534 úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus, a 39 392 prípadov nákazy.

- Reklama -