Podozrivým z útoku v parku je Líbyjčan Khairi Saadallah

0
Ozbrojený policajt hliadkuje počas razie domu po incidente v parku Forbury Gardens v centre juhoanglického mesta Reading 20. júna 2020. Foto: TASR/AP

Muž, ktorý v sobotu večer okolo 21.00 h SELČ dobodal na smrť troch ľudí v parku v anglickom meste Reading, sa volá Khairi Saadallah. V nedeľu popoludní o tom informovala britská stanica Sky News, ktorej to uviedli dva zdroje. Podozrivým páchateľom je 25-ročný líbyjský uchádzač o azyl.

Britská polícia vyhlásila v nedeľu útok nožom v parku Forbury Park v Readingu, pri ktorom okrem troch obetí utrpeli vážne zranenia ďalší traja ľudia, za teroristický čin. Polícia už ďalšieho podozrivého nehľadá, útočník bol “osamelým vlkom”. Vyzvala tiež ľudí, aby pokračovali vo svojom “každodennom živote”.

Koordinátor britskej protiteroristickej polície Dean Haydon už skôr oznámil, že vyšetrovanie v Readingu prebrali jeho detektívi určení na boj proti terorizmu. Zatiaľ sa na polícii prihlásilo 41 svedkov.

Saadallaha zatkli na mieste činu pre podozrenie z vrážd a v súčasnosti sa nachádza vo väzbe. Už v minulosti bol vo väzení za násilný trestný čin.

Jedného z troch zranených v nedeľu prepustili z nemocnice a dvoch ďalších ranených stále liečia.

Detektívov bolo v sobotu večer vidieť pri pátraní v bloku bytov, kde údajne zatknutý muž žil. Byty sa nachádzajú na ulici Basingstoke Road neďaleko spomínaného parku v Readingu.

Polícia zdôraznila, že útok nožom “nijako nesúvisí” s protestom hnutia Na životoch černochov záleží (Black Lives Matter), ktorý sa “v pokoji” konal v tomto parku v ten deň, ešte pred násilným činom.

- Reklama -