Pojednávanie v kauze Kuciakovej vraždy odročili

0
Marian Kočner, ŠTS
Na snímke obžalovaný Marian K. prichádza na hlavné pojednávanie na Špecializovaný trestný súd v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka v Pezinku. Foto: TASR

Predsedníčka senátu Špecializovaného trestného súdu Ružena Sabová odročila hlavné pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej do 29. júna. Zároveň avizovala ďalšie termíny, a to 20. a 23. júla.

„Mám za to, že Threema ako taká nebola žiadnym spôsobom doplnená, pozmeňovaná alebo akýmkoľvek iným spôsobom upravovaná,” uviedol po pojednávaní prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Juraj Novocký. Reagoval tak na tvrdenia Mariana Kočnera, ktorý na súde v piatok zopakoval, že je podľa neho Threema dopĺňaná a menená.

Súd prerušil v piatok pojednávanie uprostred výpovede Aleny Zsuzsovej, ktorá podobne ako jej spoluobžalovaný Marian Kočner využila svoj čas na spontánnu výpoveď na hodnotenie jednotlivých dôkazov. Po prerušení jej výpovede predsedníčka senátu vyzvala procesné strany, aby doplnili dôkazné návrhy, ktoré bude zvažovať.

Splnomocnenec poškodených Daniel Lipšic navrhol prehrať na pojednávaní viacero krátkych videí z Kočnerovho telefónu, ktoré majú pojednávať o jeho životnom štýle. Lipšic nimi chce ukázať motiváciu Mariana Kočnera.

„Nemáme s tým nejaký dôkazný problém, ale keď niekto chce robiť nejakú púťovú atrakciu, tak by na to nemal slúžiť súd,” reagoval na Lipšica Kočnerov obhajca Marek Para.

Do najbližšieho pojednávania rozhodne predsedníčka senátu Sabová aj o tom, či opätovne zavolá na súd kriminalistu z odboru informačných technológií Dušana Mikulaja, ktorý analyzoval pohyb telefónov obžalovaných.

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní neprávoplatne odsúdený Miroslav Marček, Tomáš Szabó, Alena Zsuzsová a Marian Kočner. Ten si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

- Reklama -