Pellegriniho skupina: funkcií v NR SR sa zatiaľ neplánujú vzdať

0
Pellegriniho jedenástka. "Voliči vidia oveľa aktívnejšiu činnosť Pellegriniho jedenástky ako činnosť materského, či pôvodného Smeru. Postupne si možno aj neuvedomele zvyknú na to, že toto sú tí ľudia, ktorých chcú voliť," myslí si P. Haulík. (Foto: TASR)

Odchádzajúci poslanci zo Smeru-SD sa už vzdali svojich funkcií v strane, robia tiež kroky k ukončeniu samotného členstva. Pri obsadzovaní funkcií v Národnej rade SR sú pripravení adekvátne reagovať na zmenené politické pomery v budúcnosti. V mene skupiny odchádzajúcich poslancov to uviedla hovorkyňa Petra Pellegriniho Patrícia Macíková.

Pripomenula, že skupina 11 poslancov, ktorá deklarovala odchod, sa chce držať volebného záväzku Smeru uskutočniť v krajine i vnútri politickej strany zodpovednú zmenu.

“Po vyčerpaní týchto možností v Smere cítime obrovskú podporu ľudí, aby sme tento záväzok napĺňali v novom politickom projekte a ponúkli im slušnú sociálnodemokratickú politiku 21. storočia,” tlmočila Macíková stanovisko poslancov. “Budeme reagovať na nové výzvy doby, ale zároveň nespochybniteľne obhajovať práva starších, chorých, slabých i všetkých pracujúcich vrátane tvrdého boja za 13. dôchodky i minimálnu mzdu,” dodala.

Predseda strany Smer-SD Robert Fico na piatkovej tlačovej konferencii označil odchádzajúcich poslancov za zradcov a ich čin za neslušnosť voči strane, ktorá im umožnila vybudovať si politickú kariéru. Žiada ich, aby ukončili nielen svoje členstvo v strane, ale vzdali sa i predsedníckych funkcií vo výboroch Národnej rady SR a v prípade Pellegriniho aj postu podpredsedu parlamentu. Fico avizoval, že v krátkom čase sa orgány Smeru budú zaoberať zásadnou personálnou obmenou vedenia strany. Jednoznačne nepovedal, že odíde z postu predsedu, naznačil však, že výsledkom zmien má byť i nový model riadenia strany. Dodal, že chce dostať do vedenia strany nové tváre, mladých politikov. Chce tiež tvoriť tieňový kabinet. V strane cíti naďalej veľkú podporu.

- Reklama -