Krištúfkovú ohodnotili samotní voliči, odkazuje premiér

0
Petra Krištúfková (Autor: TASR)

Sudcom nad Petrou Krištúfkovou sú samotní voliči vo voľbách. Premiér SR Igor Matovič (OĽaNO) tak reagoval na otázku o nominácii poslankyne za Sme rodina na post splnomocnenkyne vlády pre podporu rodiny a sociálnu pomoc.

„Každé voľby sú najlepšími sudcami a pani Krištúfková získala, keď sa nemýlim, niekoľko desiatok tisíc krúžkov od ľudí, ktorí jej dôverovali,“ uviedol premiér.

„Je to nominácia strany Sme rodina, sme koalícia a dohoda je taká, že keď niekto nominuje z koaličnej strany, tak druhý to akceptuje,“ dodal Matovič s tým, že oficiálne sa jej pozícia síce volá splnomocnenkyňa vlády, avšak bude spadať pod Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

„Peniaze pôjdu z jeho kapitoly, fond si musí ušetriť na to, aby poskytol dvom sekretárkam a pani Krištúfkovej plat, a keď bude čokoľvek dobré, čo urobí, tak ja to podporím. Keď si nebude svoju pozíciu zastávať dobre a bude ľuďom ubližovať, bude konať v rozpore s tým, ako by mala, budem prvý, ktorý navrhne odvolanie,“ uzavrel Matovič.

- Reklama -