Poľsko: Počet potvrdených prípadov nákazy stúpol o 505; zomrelo ďalších 14 ľudí

0
Predseda vlády Poľska Mateusz Morawiecki Foto: TASR

Počet potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu v Poľsku sa od utorka zvýšil o 506 a dosiahol 30.701. V stredu dopoludnia to oznámilo ministerstvo zdravotníctva. Zomrelo ďalších 14 ľudí a celkový počet úmrtí tak stúpol na 1286, uviedla poľská štátna tlačová agentúra PAP.

Z počtu nových prípadov nákazy zistili 209 v banskej oblasti Sliezsko na juhu Poľska, kde zatiaľ zaznamenali najvyšší počet osôb nakazených koronavírusom. Spoločnosti na ťažbu uhlia postupne dostávajú výsledky rozsiahleho testovania na koronavírus, urobeného medzi baníkmi.
Ministerstvo tiež oznámilo, že celkovo bolo hospitalizovaných 1693 ľudí s podozrením na nákazu koronavírusom, ďalších 96.255 ľudí je v karanténe a 17.195 osôb je pod hygienicko-epidemiologickým dohľadom. Zatiaľ sa ochorenia COVID-19 vyliečilo 14.921 ľudí.
Nákaza, ktorá môže vyústiť do život ohrozujúceho zápalu pľúc, sa prvýkrát objavila v Číne koncom roka 2019 na trhovisku v meste Wu-chan, metropole vnútrozemskej provincie Chu-pej.
Prvý prípad nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 zaznamenali v Poľsku 4. marca.
Poľsko 20. marca vyhlásilo stav epidémie. Vláda potom 31. marca oznámila ďalšie obmedzenia v pohybe ľudí. Niektoré obmedzenia boli zrušené 20. apríla a ďalšie uvoľňovanie postupne prichádzalo v máji a júni.

- Reklama -