Vzbura v štyroch talianskych väzniciach. Jeden väzeň je mŕtvy

    0
    Talianski vojaci s ochrannými rúškami na tvári hliadkujú pred gotickou katedrálou Duomo v Miláne (Autor: TASR)

    Ako v nedeľu informovala agentúra AFP, proti týmto obmedzeniam sa vzbúrili väzni v meste Neapol na juhu Talianska, v Modene na severe krajiny, v stredotalianskom Frosinone, ako aj v Alexandrii na severozápade.

    V rámci prevencie sú okrem iného vo väzniciach zakázané návštevy príbuzných.

    Mimovládna organizácia Antigone, ktorá sa zaoberá ochranou občianskych práv väzňov, oznámila, že v Modene prišiel o život jeden väzeň a dvaja väzenskí dozorcovia utrpeli zranenia.

    Ďalších asi 20 ich po vypuknutí revolty väzňov ušlo. Podľa správy tlačovej agentúry ANSA väznicu teraz strážia policajti.

    V meste Frosinone, ležiacom južne od Ríma v regióne Lazio, povolali do väznice políciu, aby tam obnovila poriadok po tom, ako sa asi sto väzňov zabarikádovalo v jednom trakte budovy.

    Protestujúci väzni zostavili zoznam svojich požiadaviek vrátane práva na návštevu svojich blízkych a pokúsili sa rokovať s vedením väzenského zariadenia, informovala agentúra AGI.

    Agentúra AFP dodala, že väzňov, ktorí sa vzbúrili vo väznici na neapolskom predmestí Poggioreale, prišli pred budovu podporiť aj ich príbuzní.

    - Reklama -