Zelník opúšťa SNS. Pracovať v prostredí posmeškov okolo Danka bolo náročné a vyčerpávajúce

    0
    Štefan Zelník. (Autor: SITA)

    „Predseda SNS sa svojej funkcie, tak ako aj celé vedenie SNS, vzdá. Je prirodzené, že prichádzajú po neúspechu strany emócie, príchody aj odchody členov strany. Je nám ľúto, že taká kritika podpredsedu Zelníka nezaznela skôr, a to v správny čas a na inom mieste, ako je facebook,” uviedla Škopcová v reakcii na odchod podpredsedu Štefana Zelníka zo SNS.

    Zelník v pondelok oznámil, že sa vzdáva funkcie podpredsedu strany, a tiež členstva v SNS.

    Zdroj: Facebook/Štefan Zelník

    Už minulý týždeň na sociálnej sieti kritizoval Danka, ktorého viní z volebného neúspechu.

    Zo strany Zelník odchádza aj pre praktiky šéfa SNS, ktorý podľa neho odmietol zapracovať demokratické princípy do stanov.

    Zelník: Strana musí prejsť katarziou

    „Voľby jasne ukázali na konkrétneho človeka, ktorý sa najväčšou mierou pričinil o stratu dôvery a z toho vyplývajúcej podpory. Nie som alibista, ale už nemôžem mlčať. Nevzdávam sa z dôvodu, aby som sa pomstil, ale aby som prinútil predsedu k urýchlenému odchodu. Strana musí čím skôr prejsť svojou strastiplnou katarziou,” napísal Zelník vo svojom stanovisku.

    Zelník priznáva, že pracovať v prostredí, v ktorom sa SNS pre chyby Danka stala terčom posmeškov, bolo náročné a vyčerpávajúce.

    Pripustil tiež, že vedenie SNS nedokázalo predsedu priviesť k tomu, aby sa o veciach rozhodovalo odborne a tímovo.

    „Odmietol zapracovať demokratické princípy do stanov SNS. Každý náznak kritiky bol v strane umlčaný. Na snemoch neprebiehala žiadna diskusia,” priblížil.

    Danko podľa Zelníka neodstúpi z funkcie predsedu, vidí za tým jeho minimálnu sebareflexiu a túžbu po moci a manipulácii.

    „Nemôžem ďalej spolupracovať s takým vierolomným človekom, ktorý oklamal nielen členov SNS, ale aj obyvateľov Slovenska. Úprimne priznávam aj svoj podiel viny z pozície podpredsedu SNS,” dodal Zelník.

    SNS získala vo februárových parlamentných voľbách 3,16 percenta platných hlasov.

    - Reklama -