Premiér Pellegrini vyzýva na zodpovednosť a rešpektovanie opatrení pre COVID-19

    0
    Premiér Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    „Naša vlasť čelí najťažšej situácii, v akej sa od svojho vzniku ocitla. Hrozba nového koronavírusu radikálne búra predstavy o bezpečnom svete, v ktorom sme žili doteraz,” vyhlásil Pellegrini.
    Pripomenul,  že v posledných dňoch a týždňoch prijala vláda Slovenskej republiky, ústredný krízový štáb i ďalšie štátne orgány množstvo opatrení, ktorých zoznam sa stále rozširuje.

    „Ako predseda vlády však mám k vám všetkým naliehavú prosbu: rešpektujme tieto obmedzenia v maximálnej možnej miere. Nejde tu o žiadnu svojvôľu štátu, ale výlučne o snahu zabrániť nekontrolovateľnému šíreniu vírusu na Slovensku,” uviedol premiér.

    Pripomenul, že s pandémiou takéhoto rozsahu zatiaľ na Slovensku nemáme skúsenosť.

    „Aj každá armáda ukáže svoju pripravenosť vždy až v samotnom boji. Aj to najlepšie zdravotníctvo na svete môže v čase pandémie prekročiť vrchol svojich kapacitných možností,” povedal ďalej Pellegrini, ktorý odmmieta politizáciu tohto kritického diania.

    Opätovne vyzval každého, aby obmedzil na nevyhnutnosť svoje sociálne kontakty. 

    „Naša vlastná disciplína je kľúčovou podmienkou k prekonaniu nákazy. Majme na pamäti jednoduché pravidlo: Ako sa budeme správať dnes, tak bude pandémia vyzerať o dva týždne,” uzavrel Pellegrini svoj príhovor.

          

    - Reklama -