V Británii stúpol počet obetí koronavírusu na 71

0
Pouličný muzikant vystupuje bez povolenia a žena kráča s ochranným rúškom na Piccadilly Circus v anglickom Londýne. (Autor: TASR)

Najnovšie prípady hlásili z Anglicka. Pacienti, ktorí podľahli ochoreniu COVID-19, boli vo veku 45 až 93 rokov a všetci mali vážne zdravotné problémy.

Počet prípadov nákazy stúpol v Británii na 1950, čo je o štvrtinu (407) viac ako v pondelok. Do utorka rána bolo v krajine otestovaných 50.442 ľudí, z ktorých 48.492 malo testy negatívne.
Odborníci z londýnskej vysokej školy Imperial College odporučili britskej vláde, aby krajina sprísnila opatrenia v súvislosti s nákazou koronavírusom.

Doterajší postup Londýna sa zameriaval na “zmiernenie” následkov, čo má za cieľ spomaliť, nie však nevyhnutne zastaviť šírenie epidémie s cieľom znížiť zaťaženie Národnej zdravotnej služby (NHS) v čase, keď nákaza dosiahne vrchol.

Na základe modelovania v oblasti výskumu by podľa vedcov aj najefektívnejšia stratégia “zmiernenia” spôsobila výrazné preťaženie NHS a približne 250.000 ľudí by mohlo na nákazu zomrieť.

- Reklama -