Testovali ma pozitívne na koronavírus, priznal britský premiér. Úraduje ďalej

0
Britský premiér Boris Johnson (Autor: TASR)

„Za posledných 24 hodín sa u mňa prejavili mierne príznaky a testovali ma pozitívne na koronavírus,” uviedol Johnson na Twitteri.

Napísal, že je v samoizolácii, ale bude aj naďalej viesť boj vlády s koronavírusom, a to prostredníctvom videokonferencií.

„Spolu ho porazíme,” dodal.

Johnsonova kancelária informovala, že na ochorenie COVID-19 ho testoval v premiérskom úrade personál britského Národného zdravotníckeho systému (NHS) po tom, ako sa u neho vo štvrtok prejavili “mierne príznaky”.

Premiér, ktorého partnerka Carrie Symondsová je tehotná, dodržiava predpisy a zostane v samoizolácii na Downing Street 10.

Johnson, ktorý poďakoval pracovníkom NHS za ich úsilie v boji so šírením koronavírusu, vo videu uviedol, že mal teplotu a ustavičný kašeľ.

„Nemajte pochýb o tom, že môžem pokračovať vďaka čarom modernej technológie v komunikovaní so svojím tímom a viesť národný protiútok voči koronavírusu,” povedal podľa agentúry AP, ktorá pripomína, že už skôr v tomto týždni oznámil pozitívny test na koronavírus aj britský princ Charles, najstarší syn a následník kráľovnej Alžbety II.

Britská vláda tento týždeň potvrdila, že ak by bol Johnson indisponovaný, dočasne by ho v premiérskej funkcii nahradil minister zahraničných vecí Dominic Raab.

V Británii zatiaľ potvrdili 11.658 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, pričom ochoreniu COVID-19 spôsobenému týmto koronavírusom podľahlo 578 ľudí, dodala agentúra AFP.

- Reklama -