Hapalová: Po Veľkej noci zverejníme, na čo sa majú školy zamerať. Určia aj maximálnu týždennú záťaž

    0
    Nová riaditeľka Štátneho pedagogického ústavu Miroslava Hapalová (Autor: TASR)

    „V súčasnej situácii je nevyhnutné odpútať sa od predstavy, že počas vyučovania na diaľku sa dá prebrať všetko učivo, ktoré sme si naplánovali. Preto pripravujeme odporúčania v oblasti obsahu vzdelávania,” poznamenala Hapalová.

    Ako zdôraznila, “nemali by sme mať nerealistické očakávania na žiakov a ich rodiny. Mnohí rodičia aj teraz pracujú alebo nemajú potrebné zručnosti na to, aby so svojimi deťmi preberali všetko učivo.”

    Portál Učíme na diaľku, ktorý pripravil rezort školstva v spolupráci s viacerými mimovládnymi organizáciami v situácii, keď sú školy zatvorené, prejde pod ŠPÚ.

    Jeho obsah bude naďalej pripravovaný v spolupráci s mimovládnymi organizáciami.

    Stránka je určená na pomoc pri domácom vzdelávaní nielen pre učiteľov, ale aj pre žiakov a rodičov. Slúži aj ako nástroj oficiálnej komunikácie počas prerušeného vyučovania na školách v čase mimoriadneho stavu.

    Hapalová uviedla, že aktuálna situácia predstavuje aj veľkú príležitosť.

    „Mnohé z tých vecí, ktoré bude treba akútne zaviesť, môžu byť aj pozitívnou zmenou do budúcnosti a udržateľnou zmenou, ktorá naše školstvo posunie smerom k lepšiemu,” dodala Hapalová.

    Všetky školy a školského zariadenia sú zatvorené až do odvolania a výučba sa realizuje na diaľku. Dôvodom je zabránenie šíreniu nového koronavírusu.

    - Reklama -