Kollár: Napriek enormnému tlaku sa podarilo Programové vyhlásenie vlády urobiť veľmi dobre

    0
    Boris Kollár (SME Rodina), predseda NR SR (Autor: TASR)

    Za stranu Sme rodina uviedol, že v PVV je všetko, na čom hnutie nástojilo a považuje to za piliere svojho programu. “Teším sa z toho, že to, čo sme napríklad v prípade exekučnej amnestie roky navrhovali, sa bude môcť uskutočňovať. Rovnako sme do PVV dostali zrušenie doplatkov za lieky pre slobodné matky či dôchodcov, a samozrejme aj výstavbu nájomných bytov,“ povedal v televíznej diskusii.

    Uistil, že napriek ambicióznym plánom a zhoršenej ekonomickej situácii v dobe s pandémiou sa netreba báť zvyšovania daní. “Dane sa zvyšovať nebudú,” vyhlásil Kollár. Je presvedčený, že ekonomiku po koronakríze sa podarí naštartovať a peniaze priniesť práve masívnym investovaním do veľkých infraštruktúrnych projektov a výstavby nájomných bytov.

    Predseda parlamentu zároveň súhlasí, že ľudia musia vidieť svetlo na konci tunela, preto je za otváranie obchodov. “No som za jasný plán, kedy, aký typ a za akých podmienok sa budú otvárať obchody,” zdôraznil. Verí, že premiér v nasledujúcich dňoch takýto plán predstaví. Upozornil, že opatrenia musia byť flexibilné a reagovať aj na prípadné zhoršenie epidemiologickej situácie.

    Kollár sa tiež vyjadril k rizikám šírenia infekcie v zariadeniach pre seniorov. Zvýšený prenos nákazy a mortalita v dôsledku koronavírusu medzi klientmi domovov sociálnych služieb podľa neho zrejme nie je výsledkom hrubo zanedbaných opatrení, skôr zhlukom nešťastných náhod, keďže stopercentne zabrániť prenosu infekcie sa nedá.

    Šéf Sme rodina v diskusii takisto odmietol špekulácie o rozkoloch vo vláde. “Môžem ubezpečiť ľudí, žiadne rozkoly neexistujú,” povedal. Mediálne prestrelky i vyhlásenia na sociálnych sieťach dáva líder Sme rodina do súvislosti so snahou sformulovať obsah PVV podľa predstáv jednotlivých strán v koalícii.

    - Reklama -