Dobytkár: Úplatky za milión eur! NAKA obvinila Kožucha aj Kvietika z korupcie. Chce väzbu. Slavia Capital sa dištancuje

    0
    Akcia NAKA Dobytkár (Autor: Polícia SR)

    „Celková výška prijatých úplatkov zo strany obvinených Kožucha a Kvietika predstavuje sumu 924 000 eur,“ informujú policajti.

    V súčasnosti spracovávajú podnet prokurátorovi na podanie návrhu na vzatie do väzby.

    Obvinenie prichádza po tom, ako počas stredy (22. 4.) polícia zadržala najskôr Juraja Kožucha, ktorým má byť podľa portálu Aktuality.sk bývalý šéf PPA.

    Následne bol vo večerných hodinách zadržaný aj Martin Kvietik, ktorého zase ten istý portál označuje za finančníka z investičnej skupiny Slavia Capital, ktorá je spájaná s kauzami v súčasnosti už mimoparlamentnej SNS.

    Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

    Počas akcie Dobytkár zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) v ostatných týždňoch viacero ľudí pre korupčné trestné činy a legalizáciu príjmov z trestnej činnosti.

    V utorok (21. 4.) potvrdil senát Najvyššieho súdu (NS) SR väzbu obvineným Ľubomírovi P. a Marekovi K. Predtým senát NS SR v marci potvrdil väzobné stíhanie obvinených právnikov Milana K. a Ľubomíra K. a veterinára Ľubomíra K.

    Slavia Capital odmieta vzťahy s PPA

    Investičná skupina Slavia Capital odmieta, že by mala vzťah s Pôdohospodárskou platobnou agentúrou (PPA). Rovnako popiera, že by v minulosti žiadala o eurofondy alebo dotácie.

    Obvinený Martin Kvietik podľa nej v orgánoch skupiny nepôsobí už roky. TASR o tom informovala marketingová manažérka spoločnosti Patrícia Packová v reakcii na Kvietikovo obvinenie.

    „Slavia Capital zdôrazňuje, že sa v súvislosti s jej obchodným menom neustále v médiách objavujú nepravdivé informácie, ktoré v súlade so zákonom v minulosti napadla a niektoré médiá sa i napriek tomu opätovne na ne odvolávajú,“ reagovala spoločnosť.

    Podľa nej je vťahovaná do politiky a mediálnych hier.

    Spoločnosť dodala, že je pripravená poskytnúť štátnym orgánom akúkoľvek súčinnosť.

    - Reklama -