V Moskovskej oblasti sa mohlo infikovať až 10 percent obyvateľov

    0
    Na bilborde v Moskve je výrok ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý znie Najbezpečnejšia vec – je teraz zostať doma (Autor: TASR)

    V ruskej metropole a okolitej Moskovskej oblasti bolo doteraz potvrdených 44 786 nákazy novým koronavírusom, čo predstavuje približne 0,2 percenta z celkového obyvateľstva tejto oblasti.

    Testovanie uskutočnila moskovská pobočka izraelského Zdravotníckeho strediska Hadassa, ktorá ponúka testovanie na prítomnosť protilátok za 4300 rubľov (približne 49,6 eura). Podľa agentúry nebola preto testovaná skupina náhodná, ale samoselektívna.

    Za prvé dva týždne programu uskutočnila klinika podľa MMMK približne 1000 testov.

    „Minulý týždeň, keď sme s testovaním začali, bola prítomnosť protilátok zistená u približne troch percent osôb. Tento týždeň to už bolo deväť až 10 percent. Znamená to, že dochádza k postupnej imunizácii,” uviedla MMMK.

    Ako pripomína agentúra, nateraz nie je zrejmé, či prítomnosť protilátok proti novému koronavírusu v tele implikuje aj určitý stupeň imunity, ako to je pri mnohých iných infekčných ochoreniach.

    Aj napriek zavedeniu čiastočných karanténnych opatrení počet potvrdených prípadov nákazy SARS-CoV-2 v Rusku za posledný mesiac prudko stúpol, pričom v piatok presiahol 68 000.

    - Reklama -