Jaguar zvyšuje zamestnancom náhradu mzdy zo 60 na 80 percent

    0
    Areál závodu Jaguar LandRover v Nitre. (Autor: TASR)

    Nová dohoda je platná minimálne do konca mája. „Pokiaľ by bola štátna pomoc predĺžená v rovnakej podobe a v tom období by v súvislosti s aktuálnou situáciou časť zamestnancov spoločnosti ešte nepracovala, vyplácanie prekážky v práci bude pokračovať vo výške 80 percent priemernej mzdy,“ potvrdila Remenárová.

    Zamestnanci nitrianskej automobilky, ktorí pracovali a pracujú aj počas odstávky, dostávajú navyše mesačný bonus vo výške 100 eur, obedy, večere a nápoje v závode zadarmo.
     

    Automobilka prerušila svoju výrobu od 20. marca. V dvojzmennej prevádzke zostali pracovať len vybrané tímy zabezpečujúce výrobu vozidla Land Rover Defender a tie, ktoré sú určené na zabezpečenie nevyhnutných prevádzkových činností. Vedenie spoločnosti minulý týždeň informovalo o tom, že výrobu v celom závode začne spúšťať od 18. mája.

    „Aj po tomto dátume však bude rozbeh postupný a nejaký čas sa bude vyrábať iba v jednozmennej prevádzke. Čiže zamestnanci, ktorí budú z tohto dôvodu doma, budú mať naďalej hradených 80 percent priemernej mzdy,“ skonštatovala Remenárová.

    - Reklama -