Južná Kórea je už dva dni po sebe bez nových prípadov nákazy koronavírusom

    0
    Pracovníci v ochranných odevoch dezinfikujú proti koronavírusu autobusové parkovisko v juhokórejskom Soule (Autor: TASR)

    Počet úmrtí stúpol od pondelka o dve na celkovo 254.

    Po pripočítaní spomínaných dovezených prípadov nákazy je celkový počet nákaz v krajine 10 804, uviedlo Kórejské centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC).

    Južná Kórea nehlásila žiaden prípad miestneho (domáceho) prenosu dva dni po sebe.

    Tri nové prípady sú zároveň najnižším denným údajom za posledných 77 dní, teda od 18. februára. Vtedy ázijská krajina hlásila dva nové prípady ochorenia COVID-19 spôsobovaného novým koronavírusom.

    Južná Kórea teraz zároveň hlásila menej než desať nových denných infekcií už šiesty deň po sebe.

    Keďže šírenie ochorenia sa spomaľuje, vláda v Soule sa rozhodla od stredy uvoľniť prísne nariadenia sociálneho odstupu, ktoré trvajú okolo 50 dní.

    Školy sa začnú otvárať pre študentov vo fázach od budúcej stredy, ale vláda už tento týždeň prejde od opatrení sociálneho odstupu k zavádzaniu “schémy karantény v každodennom živote”.

    Minister zdravotníctva Park Nung-hu však vyhlásil, že tento krok neznamená koniec pandémie.

    „Sociálny odstup v každodennom živote neznamená koniec nákazy. Znamená to, že každý jeden občan je teraz zodpovedný za svoju hygienu,” uviedol minister v Soule na stretnutí konanom v utorok už skôr.

    Počet nových prípadov infekcie sa začal zmenšovať po tom, čo vláda začiatkom marca spustila celoštátne opatrenia, lebo krajina hlásila každý deň stovky nových nakazených.

    Počet nových prípadov klesol od konca apríla na priemerne 9,1 denne, vyplýva z údajov KCDC.


          

    - Reklama -