Nemecký minister vnútra šokoval celú Európu: Dorovnajte naše dávky pre migrantov, nech nechodia len k nám

    0
    Thomas de Maiziere (Autor: TASR)

    „Nemecko je krajinou, kde chce žiť najviac ľudí, a to aj preto, že naše postupy a podmienky sú v porovnaní s ostatnými veľkorysé,“ povedal minister. Narážal okrem iného aj na dávky, ktoré utečenci v Nemecku dostanú, keď prídu do krajiny. Thomas de Maizière preto volá po tom, aby sa celý azylový systém v EÚ zjednotil vrátane systému dávok pre migrantov.

    Maizière uznáva, že ekonomická situácia v Nemecku je diametrálne odlišná od situácie v Grécku či v Taliansku, ale aj napriek tomu trvá na tom, že by sociálne dávky pre migrantov mali mať rovnaký základ, na ktorý by sa následne v jednotlivých krajinách naviazali rôzne príplatky.

    Nemecký minister vnútra by rád zjednotil aj azylovú legislatívu. Nezdá sa mu správne, že neúspešní žiadatelia o azyl v Nemecku sa môžu dlho vyhýbať deportácii. V iných krajinách toľko možností na odklad svojej deportácie nemajú. V tejto oblasti by sa Maizière zrejme rád inšpiroval právnymi úpravami iných krajín.

    V rozhovore konečne ocenil skutočnosť, že štáty EÚ napredujú v prehlbovaní spolupráce v boji proti terorizmu. Je tak vraj ľahšie vypátrať podozrivé osoby.

    Celý text si môžete v nemčine prečítať TU.

    - Reklama -