Kauza Lidl: Som starý, takže nemôžem mlčať, odbil Duka tých, ktorí sa smiali jeho boju proti vymazaným krížom

    0
    Kardinál Dominik Duka (Autor: TASR)

    „Dosť ľudí sa mi posmieva, že sa starám o obal na zemiakové lupienky a iné výrobky. Vraj ide len o trúchlivé rozpoloženie starnúceho človeka namiesto svedectva kresťanskej lásky. Áno, som starý, ale rád by som upozornil, že mladosť automaticky neznamená neomylnosť, pokrok a jasný úsudok. Zďaleka si nemyslím, že svoje pocity preháňam, keď píšem, že všetko sa môže začať odstraňovaním krížov na fotografiách a končiť odstraňovaním krížov skutočných,“ poznamenal Duka.

    Zdroj: Facebook/Dominik Duka

    Ako ďalej uviedol, len čo začneme vidieť v krížoch symbol, ktorý neukazuje Krista, krst, ale len grafickú značku veľkej svetovej organizácie kresťanského náboženstva, s ktorou môžeme zaobchádzať ako s prázdnym logom, stratíme svoju identitu.

    „Bohužiaľ, je to práve môj vek a skúsenosti, ktoré mi hovoria, že všeličo podobné som už zažil. Moji mladí oponenti ani netušia, ako sa modlím, aby som sa mýlil, a ako by som bol rád, keby sa vývoj v Európe a vo svete uberal dobrým a ľudským smerom. Zatiaľ sa skôr zdá, že prekvapivo vyrastajú nové generácie aktivistov, ktorí sa budú snažiť ľuďom hovoriť, čo si majú myslieť a čomu veriť – a budú sa im snažiť zaistiť to pravé šťastie tak, ako si ho predstavujú oni,“ dodal Duka. „Pánove cesty však nebudujeme z dotácií. To je skôr na nás, aby sme ich pokorne objavovali a kráčali po nich,“ uzavrel.

    - Reklama -