Kotlebovci priznali svoje príjmy. Najviac si prilepšil Mazurek

    0
    Marian Kotleba. (Autor: TASR)

    Predseda strany ĽSNS a zároveň aj župan Banskobystrického samosprávneho kraja Marian Kotleba priznal minulý rok príjmy z výkonu verejnej funkcie vo výške 19 294 eur, pričom iné príjmy sa vyšplhali na 17 597 eur. Informuje o tom portál topky.sk s tým, že k jeho nehnuteľným majetkom patria trvalé trávnaté porasty v Krásnohorskom Podhradí, byt a podiel na spoločných častiach obytného domu. Okrem platu župana mohol tiež využívať aj auto, pričom ako predseda BBSK vykonáva aj funkciu jediného akcionára v Banskobystrickej regionálnej správe ciest.

    Príjmy druhého muža strany Milana Uhríka sa vyšplhali na sumu 19 293 eur. Medzi iné príjmy uviedol zisk 14 058 eur. Okrem jedného bytu, ktorý vlastní, má aj dva nebytové priestory, podiel vo firme a disponuje finančnými prostriedkami na bežnom účte. V minulosti bol konateľom firmy Megatech solutions, no tohto postu sa musel vzdať.

    Najviac si spomedzi kotlebovcov prilepšil oproti predchádzajúcemu roku poslanec Milan Mazurek. Za rok sa jeho príjem vyšplhal na 18 218 eur, pričom v roku 2015 nemal žiadne príjmy či nehnuteľný majetok. Teraz do jeho vlastníctva pribudol byt, auto, zastavané plochy a nádvoria, hypotekárny aj spotrebný úver.

    Poslanec Stanislav Mizík priznal, že za minulý rok zarobil z verejnej funkcie okolo 19-tisíc eur. Jeho iné príjmy sa pohybovali vo výške 3 800 eur. Medzi jeho nehnuteľný majetok patria lesné pozemky, orná pôda, trvalé trávnaté porasty a zastavané plochy a nádvoria. Podľa priznania ešte stále pôsobí aj na Základnej škole Ratková.

    Peter Krupa priznal príjem z verejnej funkcie podobne ako Mizík vo výške 19 294 eur, iné príjmy boli vo výške 1 737 eur. K postu v Banskobystrickej regionálnej správe ciest pribudla aj funkcia v spoločnosti DM Elsad, s. r. o. Krupa vlastní byt a má hypotéku.

    Na záver poslanec Martin Beluský zarobil v minulom roku na cent rovnako ako Peter Krupa, pričom iné príjmy priznal vo výške 1 800 eur. Okrem toho je vlastníkom dvojizbového bytu, má podiel na spoločných priestoroch a hypotéku.

    - Reklama -