Lajčák sa stretol v New Yorku s Donaldom Trumpom: Žiadna krajina nemôže ignorovať a vzdorovať zjednotenému medzinárodnému spoločenstvu

    0
    Včerajšie stretnutie Trumpa s naším štátnikom (Autor: Facebook, Miroslav Lajčák)

    Včera tesne pred polnocou nášho času „zavesil“ na svoj profil na sociálnej sieti slovenský minister zahraničných vecí tri fotografie zo sídla OSN v New Yorku, na ktorých je spoločne so 45. americkým prezidentom Donaldom Trumpom.

    Lajčák vo svojom statuse pripomenul, že je predsedom aktuálne 72. Valného zhromaždenia OSN.

    „Hovorili o reforme OSN, mierovom procese na Blízkom východe, migrácii, ľudských právach, KĽDR, vzťahmi medzi USA a Ruskom ako aj o svetovom drogovom probléme. Obaja partneri sa zhodli v tom, že OSN by sa malo zameriavať predovšetkým na ľudí. V tomto kontexte Miroslav Lajčák podčiarkol dôležitosť podpory USA pri implementovaní reforiem OSN,“ píše sa okrem iného na Lajčákovom profile smerom k spoločnému stretnutiu s kontroverznou postavou americkej, respektíve globálnej politiky.  

    Okrem fotografie, na ktorej si obaja politici podávajú ruky, nájdeme pod komentárom ešte dve fotografie zo stretnutia s viacerými ďalšími zahraničnými diplomatmi.

    Za zmienku stojí ešte aj iná veta zo spomenutého komentára ohľadom Severnej Kórey.

    „Na margo KĽDR Miroslav Lajčák poznamenal, že žiadna krajina nemôže ignorovať a vzdorovať zjednotenému medzinárodnému spoločenstvu,” oznamuje politikov status.

    - Reklama -