Američanmi vedená koalícia je v Sýrii nevítaným hosťom, odkazuje Rusko

    0
    Americký minister zahraničných vecí Rex Tillerson (vpravo) a ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov (Autor: TASR)

    Ministri na schôdzke prebrali množstvo medzinárodných tém. Lavrov však konštatoval, že situácia v Sýrii bola stredobodom rozhovorov s Tillersonom.

    “Kontakty medzi ozbrojenými silami pokračujú, aby sa zabránilo konfliktom pri realizácii plánov na znovudobytie Rakky na jednej strane a znovudobytie Dajr az-Zauru na strane druhej. Armády naďalej koordinujú svoje kroky, ktoré sú potrebné, aby sa zabránilo akémukoľvek negatívnemu vplyvu na ciele boja proti terorizmu,” povedal šéf ruskej diplomacie.

    Lavrov zároveň potvrdil postoj Moskvy, že hoci Rusko berie na vedomie realitu prítomnosti Američanmi vedenej koalícii v Sýrii, napriek tomu ju považuje za “nevítaného hosťa”.

    “Chápeme, že je to realita, chápeme, že sa to dá použiť na boj proti terorizmu v súčinnosti s akciami sýrskej vlády s podporou ruských leteckých síl, o ktoré oficiálne požiadala legitímna vláda (Sýrie),” dodal Lavrov.

    - Reklama -