Kiska priznal stretnutie so Sorosom. O čom sa zhovárali? Tomu nebudete veriť

    0
    Andrej Kiska (Autor: TASR)

    Kiska na sociálnej sieti uviedol, že jeho pracovná cesta v USA bola plná zaujímavých stretnutí. „Krátku diskusiu o rómskej problematike sme mali aj s podnikateľom a filantropom Georgom Sorosom,“ zdôveril sa najvyšší slovenský ústavný činiteľ. Stretnutie mal iniciovať Soros na základe nedávneho titulku v New York Times, kde písali o úspechu Rómov v Spišskom Hrhove. „Už roky sa jeho nadácia venuje práve rómskej problematike,“ spomenul Kiska.

    Prezidentská kancelária napriek viacerým požiadavkám od agentúry SITA pôvodne o stretnutí neinformovala. Viac sme o tom písali TU.

    Soros v minulosti založil hedgeový fond, ktorý mu vyniesol značný zisk. Podľa medializovaných informácií v roku 1992 pri menovej špekulácii, ktorá stála Britániu odchod z Európskeho mechanizmu výmenných kurzov, zarobil miliardu dolárov. Podozrievali ho aj z toho, že spustil ázijskú finančnú krízu v roku 1997, keď špekuloval s thajskou menou. Dlhodobo sa Soros venuje podpore liberálnych organizácií bojujúcich za práva homosexuálov či migrantov. V Maďarsku vláda v lete proti jeho názorom na utečeneckú krízu spustila kampaň. 

    - Reklama -