Amerika sa trasie pred politikom, ktorý sa vyhráža novinárom, neplatí dane a údajne súloží vo vinárni

    0
    Ilustračné foto: vlajka USA (Autor: pixabay.com)

    Newsweek označuje Grimma za „najhoršieho a najnechutnejšieho“ kongresmana za ostatné roky. „Ak sa táto rakovina vráti späť, čo sa potom stane?“ hrozí sa autor článku a konštatuje, že Grimm je ešte horší ako predseda Snemovne reprezentantov Paul D. Ryan alebo vodca republikánskej väčšiny Mitch McConnell. „A tí sú pritom tým najtragickejším duom, ktoré vyniká svojou lenivosťou, nečestnosťou a zbabelosťou,“ netají sa magazín svojou nenávisťou voči republikánom.

    Štyridsaťsedemročný Grimm bol kongresmanom za Staten Island a časť Brooklynu v rokoch 2013 až 2015, ale jeho kariéra nabrala zlý smer pre obvinenia z daňových únikov a nezákonného financovania svojej kampane. V lete 2015 bol odsúdený na osem mesiacov, hoci žalobca žiadal trest vo výške roka a pol. „Po siedmich mesiacoch sa dostal na slobodu a teraz prejavil záujem vrátiť sa späť do Kongresu,“ desí sa americký magazín návratu bývalého agenta FBI Grimma do politiky.

    Republikánsky kongresman sa za svoju nedlhú kariéru stačil niekoľkokrát „presláviť“. Asi najviac začiatkom roka 2014, keď sa v priamom prenose vyhrážal reportérovi spravodajskej televízie NY1 Michaelovi Scottovi. Reportér sa ho pýtal na začínajúce sa vyšetrovanie jeho prehreškov, ale Grimm na to odmietol odpovedať. Scotto sa potom postavil pred kameru a zopakoval divákom, čo pred pár sekundami videli. Ale Grimm sa nečakane vrátil späť a začal sa reportérovi vyhrážať.

    „Poviem ti to veľmi jasne. Ak budeš takto pokračovať, vyhodím ťa z tohto poondiateho balkóna,“ šepkal Grimm vystrašenému reportérovi, pretože si myslel, že kamera je už vypnutá. Keď sa reportér obhajoval, rozzúrený republikán k nemu ešte raz prišiel a znova spustil: „Ty nie si chlap, rozumieš? Ty nie si chlap. Roztrhnem ťa ako žabu.“ Až potom nechal reportéra na pokoji.

    Jeho emotívne vystúpenie vtedy zaznamenali všetky americké médiá, pričom zďaleka nešlo o prvý ani posledný výstrelok svojrázneho republikánskeho kongresmana. O niekoľko mesiacov skôr sa na neho prevalilo trochu „neprístojné“ správanie vo vinárni. Denník New York Post zistil, že Grimm zatiahol akúsi ženu na toalety a strávil tam s ňou sedemnásť minút. „Kamoš, myslím si, že v tom bol určite sex,“ citoval denník neznámeho svedka.

    Denník v puritánskom tóne líčil zdesenie tamojších hostí. „Vináreň je miesto, kam si idete posedieť pri romantickom pohári vína, a nie byť svedkom toho, ako sa kongresman oddáva na záchode orgiám,“ citoval denník ďalšieho hosťa. Niekoľko rokov predtým zase Grimm ohrozoval v jednom bare vo štvrti Queens manžela svojej bývalej priateľky. „Okrem toho Grimm tajil svoju cestu na Cyprus s ďalším agentom FBI, ktorý si neskôr odsedel rok a pol vo väzení za podvody,“ pokračuje Newsweek v opise Grimmových hriechov.

    Väz Grimmovi zlomili až daňové úniky, keď pred úradmi tajil príjmy vo výške milióna dolárov z reštaurácie, v ktorej figuroval ako spolumajiteľ. „Keď sa dostal do väzenia, dlhoval asi 150 000 dolárov na daniach a ďalších 420 000 dolárov advokátskej kancelárii Patton Boggs, ktorá ho zastupovala na súde,“ píše server Daily News, ktorý pred niekoľkými dňami s obavami informoval aj o možnom návrate ostrakizovaného republikána späť do politiky.

    autor: Josef Provazník

    - Reklama -