Prípad, ktorý šokoval Nemecko: Išla domov z párty. Afganec ju znásilnil, škrtil a utopil. A ukázalo sa: Doma ešte znásilnil chlapca. A ako úbohý utečenec v Grécku ďalšieho

    0
    Kvety a sviečky položené pri strome, kde sa našlo telo zavraždenej študentky pri rieke Dreisam vo Freiburgu (Autor: TASR)

    K incidentu, ktorý šokoval celú krajinu, došlo vlani v októbri, keď sa študentka medicíny Maria L. vracala na bicykli domov z univerzitného večierka. Pri brehu rieky Dreisam ju prepadol afganský migrant. Najprv ju škrtil a potom znásilnil. V tom čase ešte mladá žena podľa súdnej pitvy žila. Afganec ju však hodil do rieky a následkom toho sa utopila. Vraha polícia zaistila v decembri. Vzhľadom na testy DNA niet pochýb, že čin spáchal práve on.

    Od začiatku vyšetrovania sa objavilo množstvo znepokojujúcich dôkazov, ktoré svedčia o pochybení gréckych aj nemeckých úradov. Mladík najprv prišiel z rodnej krajiny do Grécka, kde sa dopustil násilného trestného činu, za ktorý ho odsúdili na desať rokov odňatia slobody. Bohužiaľ, po niekoľkých mesiacoch ho však prepustili a mohol nerušene odísť do Nemecka. Lenže tam sa úrady o jeho minulosť vôbec nezaujímali. To sa stalo Marii L., dcére vysokého úradníka EÚ, osudným.

    Na začiatku minulého mesiaca sa začalo prvé pojednávanie s afganským mladíkom a podľa informácií nemeckých médií by mal súd vyniesť rozsudok najneskôr v decembri. Najväčší otáznik visí nad vekom Afganca. Sám po príchode do Nemecka na začiatku roka 2016 tvrdil, že má len sedemnásť rokov. Lekári však po vyšetrení zubov obžalovaného tvrdia, že má najmenej dvadsaťdva rokov.

    To by znamenalo, že môže byť súdený ako dospelý a namiesto maximálne 10 rokov odňatia slobody mu hrozí doživotie. Piaty deň pojednávania priniesol aj ďalšiu indíciu, ktorá naznačuje jeho vyšší vek. Na súde teraz vypovedal svedok a ten potvrdil, že Hussein K. je skutočne plnoletý. „Pred mesiacom sa mi zveril, že má dvadsaťjeden rokov,“ uviedol podľa denníka Bild jeho známy Mahdi H. Okrem toho však vyšli najavo aj ďalšie závažné skutočnosti z vrahovej minulosti.

    Hussein K. mal ešte doma v Afganistane znásilniť malého chlapca zo susedstva. Aktuálne sa tiež ukázalo, že okrem zhodenia ženy z útesu sa v Grécku dopustil ďalšieho znásilnenia. Túto skutočnosť odhalil spomínaný svedok Mahdi H. „Hussein v Grécku znásilnil iného utečenca. Najprv mu vzal peniaze a potom ho sexuálne zneužil,“ konštatoval pred šokovaným sudcom a prítomnými devätnásťročný Afganec.

    - Reklama -