Nezávislý kandidát Rastislav Blaško sa možno bude uchádzať iba o post poslanca BSK

    0
    Rastislav Blaško (Autor: osobný archív: RB)

    V prípade, že sa kandidatúry Blaško naozaj vzdá, sústredí sa na získanie jedného z dvoch mandátov pre poslancov BSK za mesto Pezinok.

    “Podobne ako v prípade postu predsedu BSK aj v rámci zástupcov Pezinka v krajskom zastupiteľstve je potrebná zmena,” uviedol Blaško, pričom netajil, že naráža najmä na pôsobenie súčasného primátora Pezinka Olivera Solgu v krajskom zastupiteľstve.

    Blaško takisto deklaroval, že v prípade oznámenia o stiahnutí svojej kandidatúry na post šéfa samosprávneho kraja oznámi aj to, koho z ostatných uchádzačov podporí.

    “Bude to kandidát, ktorého volebný program najviac korešponduje s tým mojím,” naznačil. Vo svojich programových prioritách spomínal Blaško dokončenie cestného ochvatu okolo Pezinka, zavedenie digitálnych časovačov na semaforoch na cestách v Bratislavskom kraji i podporu športu v stredných školách, vrátane footgolfu a futbalgolfu, ktorým sa i on osobne venuje.

    V poslednom prieskume agentúry Focuc, ktorý sa uskutočnil telefonicky v dňoch 23.9.-6.10., získal Blaško ako kandidát na predsedu BSK 0,3 percenta hlasov.

    Na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) je súčasnosti 17 kandidátov – deväť nezávislých, ôsmi sú nominantmi politických strán či koalícií.

    Kandidátom na predsedu BSK je poslanec Národnej rady SR Juraj Droba, ktorý má podporu SaS, OĽaNO, NOVA, SMK-MKP, OKS, Zmeny zdola a Demokratickej únie Slovenska.

    Taktiež psychologička a predsedníčka Strany zelených Slovenska Natália Hanulíková, publicista i politik Daniel Krajcer, ktorý je kandidátom Mosta-Híd, SKOK-u a Strany zelených. 

    Šéfom BSK chce byť aj pedagóg Marián Leinerovič s podporou Nového parlamentu, farmaceut Milan Lopašovský, ktorého navrhuje Strana moderného Slovenska.

    Kandidátom SNS je štátny tajomník rezortu diplomacie Lukáš Parízek.

    Komunistická strana Slovenska nominovala prekladateľa Jalala Suleimana a Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku kultúrno-osvetového pracovníka Andreja Trnovca.

    Medzi nezávislými kandidátmi na predsedu BSK je okrem Rastislava Blaška aj starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý či bývalý primátor Bratislavy Milan Ftáčnik, taktiež podnikateľ Jozef Danko i súčasný šéf kraja Pavol Frešo.

    Kandiduje i podnikateľ Martin Jakubec, novinár na voľnej nohe Ľubomír Huďo, starosta bratislavských Vajnôr Ján Mrva a IT špecialista i bratislavský mestský poslanec Jozef Uhler.

    Voľby do vyšších územných celkov budú v sobotu 4. novembra. Tentoraz budú jednokolové, čo znamená, že za predsedu bude zvolený kandidát, ktorý získa najviac platných hlasov.

    - Reklama -