Demková nechápe vlnu pobúrenia pre svoju kandidatúru. Dnes je za rusofila označený každý, kto neobdivuje slepo USA. To je absurdné, reaguje

    0
    Asistentka Martiny Šimkovičovej, Petra Demková (Autor: Reprofoto/Facebook: Petra Demková)

    Samotná Demková je považovaná za prinajmenšom kontroverznú postavu, keďže svojimi vyjadreniami v minulosti viackrát poriadne zvýšila tlak prozápadne orientovaným politikom. Naopak, už neraz verejne vyjadrila svoj obdiv k Rusku, k tamojšej kultúre či tradíciám.

    A práve v tom je aktuálne jablko sváru.

    Demková totiž vystupuje ako kandidátka širokej koalície Smeru, Strany zelených, Skoku, Mosta-Híd, SDKÚ a Starostov. Práve v strane Most-Híd pôsobí priaznivec transatlantických štruktúr František Šebej, ktorého protiruské postoje sú všeobecne a dlhodobo známe.

    Na otázku, či vedel o podpore Šimkovičovej asistentky (aj) stranou Most-Híd, odpovedal skúsený Šebej pre portál Aktuality.sk so zdesením. 

    „To je príšerné, hrozný faul. Neviem, čo s tým mám robiť,“ uviedol pre portál značne vykoľajený poslanec.

    Pritom Šebej sprvoti nechcel ani novinárom Aktualít veriť, celú záležitosť pokladal za omyl.

    Prekvapene zareagoval aj bratislavský krajský predseda Mosta-Híd a zároveň minister životného prostredia László Sólymos.

    Ruky preč od Demkovej dávajú aj ďalšie strany spomenutej koalície. Či už Smer-SD alebo mimoparlamentná strana Skok.

    Tak či onak, fakt je, že Demkovej meno sa s podporou spomínaných strán v prvú novembrovú sobotu na hlasovacích lístkoch objaví. Pred pár dňami sa svetlovlasá politička s neskrývanou radosťou na svojej sociálnej sieti pochválila aj svojím prvým bilbordom v živote.

    Negatívne reakcie z posledných desiatok hodín Petru Demkovú prekvapili. Obvinenia, že je rusofilka, dôrazne vyvracia. Včera zareagovala prostredníctvom statusu na sociálnej sieti Facebook.

    „Dnes je za rusofila označený každý, kto neobdivuje slepo USA a kto odmieta naskočiť na vlnu diktátu slepej nenávisti voči Rusku. To je absurdné,“ napísala v obsiahlom statuse Demková, ktorá zároveň ozrejmila dôvody, prečo sa nepovažuje za žiadnu chorobnú rusofilku.

    „Nikdy som k láske k Rusku vedená nebola, moja rodina bola po roku 1968 prenasledovaná. Absolútne nevhodný kádrový profil – z otcovej strany som vnučka evanjelického farára a z maminej vnučka vyvrheľa vyhodeného zo strany. U nás doma sa Rusi nechválili,“ uviedla okrem iného.

    Všetko sa vraj u Demkovej zlomilo po roku 1989.

    „A ak toto niekto nechápe, nechápe nič. Na Rusku obdivujem to, čo je na Rusku obdivuhodné, literatúru, kultúru, tradície. Milujem ,ruskú dušu', tú ruskú melanchóliu,“ priblížila. 

    - Reklama -