Demokracia je mrcha… Sulík sa pustil do Progresívneho Slovenska

    0
    Richard Sulík (Autor: TASR)

    Predseda najsilnejšej opozičnej strany SaS Richard Sulík sa na svojom blogu vyjadril k parlamentným voľbám v Rakúsku a v Českej republike s tým, že v Rakúsku vyhral Sebastian Kurz so sloganom „Österreich zuerst“ (najprv Rakúsko), pretože chce svoju krajinu uprednostniť pred Európou, odmieta migrantov a islamizáciu Rakúska.

    „Demokracia je mrcha a tajné voľby robia pravidelne škrt cez rozpočet ľavicovým pokrokárom, ktorí sa snažia vyrobiť jeden superštát s jedným supermocným Bruselom, kam majú štáty odovzdať čím viac svojej suverenity,“ píše Sulík, pričom hoci je vraj EÚ skvelým projektom ako jednotný trh, tak si nemyslí, že by ako superštát mohol fungovať.

    Podľa Sulíka je v súčasnosti populista nadávka, a tak označovali aj intelektuáli Kurza. „Ono bolo by veľmi čudné, keby Sebastian Kurz populistom nebol, veď je predsedom Pars Popularis Austriaca, v nemčine Österreichische Volkspartei, v slovenčine Rakúska ľudová strana. Takže kto iný má byť populista, ak nie predseda populistickej, rozumej ľudovej strany? Problém je, že žijeme v pomýlenej dobe, kedy je populista nadávka. Akonáhle niekto niečo povie proti čoraz hlbšej integrácii či masovej migrácii, je populista, nacionalista, extrémista alebo rovno fašista,“ kritizuje nálepkovanie europoslanec.

    „Ja som bol označený za fašistu pre výrok ,nechcem, aby sa na Slovensku rodilo viac moslimských detí ako nemoslimských'. Rovnako výrok ,na Slovensku nemôžu mať ľudia z celého sveta rovnaké práva' je pre kaviarenských intelektuálov neprijateľný,“ pokračuje Sulík.

    Kto odmieta migrantov, je extrémista, tvrdí Progresívne Slovensko

    Líder liberálov sa však pustil aj do Progresívneho Slovenska. „Vznikajúce Progresívne Slovensko, tvrdo ľavicová a etatistická strana, si do svojho dokumentu napísala, že kto odmieta migrantov, je extrémista. Noví extrémisti teda nie sú tí, ktorí sa hlásia k ideológii tretej ríše, ale takí, ktorí odmietajú migrantov. Problém je v tom, že voliči odmietajú to, čo sa im elity snažia nahovoriť. Chcú byť Rakúšanmi, Nemcami, Čechmi a Slovákmi a nechcú masovú migráciu,“ myslí si Sulík, pričom podľa neho je toto hlavný dôvod, prečo Merkelová zaznamenala najhoršie víťazstvo, v Rakúsku vyhral Kurz a Babiš v Česku, kde Okamura získal viac ako 10 %.

    Sulík zároveň pripomína, že Babiš a ani Kurz neodmietajú EÚ, ale odmietajú ďalšiu integráciu a ďalšiu stratu suverenity svojich krajín. Rovnakú pozíciu zaujíma aj Sloboda a Solidarita. „Nikdy sme, ani ja osobne, naše členstvo v EÚ nespochybnili. Nikdy som nevelebil Rusko a Putina, lebo tam je miera osobnej slobody omnoho nižšia. Pre mňa osobne je orientácia Slovenska na Západ najlepšou možnosťou. Zároveň však hovorím, aby sme mali trochu viac sebavedomia a hľadeli v prvom rade na vlastné záujmy. Len Robert Fico je natoľko zakomplexovaný, že povie ,stoj čo stoj do jadra',“ uzatvára Richard Sulík, ktorý si myslí, že by sme sa mali integrovať iba tam, kde je to pre nás výhodné, a riadiť sa heslom najprv Slovensko.

    - Reklama -