Slovenská pošta odmietla roznášať noviny kotlebovcov. Uhrík hovorí o cenzúre

    0
    Milan Uhrík. (Autor: SITA)

    O neochote pošty rozviezť noviny, respektíve letáky ĽSNS do obcí Nitrianskeho samosprávneho kraja informoval samotný kandidát kotlebovcov na nitrianskeho župana Milan Uhrík. Ten si poťažkal prostredníctvom svojho Facebooku: „Štátom ovládaná pošta nám odmietla roznášať naše predvolebné noviny po obciach v NSK,“ pričom apeloval na sympatizantov strany, či by mohli pomôcť s rozvozom novín ako súkromné osoby.

    Slovenská pošta prostredníctvom svojej hovorkyne Martiny Mackovej informáciu potvrdila. Okrem toho sa zákaz netýka čisto NSK, ale plošne celého Slovenska.

    „Na základe posúdenia letáka politickej strany Kotleba – Ľudová strana naše Slovensko Slovenská pošta dňa 24. 10. 2017 vydala rozhodnutie, aby pošty uvedený leták neprijímali a v prípade, že ho medzičasom prijali, aby s okamžitou platnosťou zastavili jeho doručovanie,“ uviedla Macková pre portál Aktuality.sk.

    Pošta si vyhradzuje niektoré vybrané materiály neprijať, prípadne nedoručovať, pokiaľ nesúhlasí s daným obsahom. Dôvod je prostý, no pragmatický zároveň.

    „Slovenská pošta tvrdí, že podľa zákona ako šíriteľ reklamy nesie zodpovednosť za obsah letákov, ktoré rozširuje, a je vystavená riziku prípadných súdnych sporov,“ spomína sa v predmetnom článku.

    Samotný Uhrík však s takýmto krokom, logicky, spokojný nebol. Ba naopak, celú záležitosť považuje za cenzúru 21. storočia.

    „Naša kritika neprispôsobivých asociálov a odmietanie imigrantov je vraj neprípustný rasizmus. Pomôžte nám poraziť novodobú cenzúru. Keď ustúpime teraz, tak Slovensko bude už definitívne stratené,“ pridal katastrofickú víziu Uhrík.

    - Reklama -