Sulík: Fico je vyhorený a nevie, čo so Slovenskom. Česi nie sú v jadre a nemuseli poslať miliardy do Grécka, Francúzi v ňom sú a majú predpotopné podnikateľské prostredie

    0
    Richard Sulík (Autor: TASR)

    „Najprv sa hlásil do komunistickej strany, písal, že je ateista a hovoril, že November ´89 si nevšimol,“ začal Richard Sulík svoj komentár na stránkach denníka aktuality.sk. Neskôr podľa Sulíka premiér zistil, že je birmovaný katolík a „aktuálne sa prepracoval k poznaniu, že je horlivý Európan“. Europoslanec si to vysvetľuje tak, že predsedovi vlády je úplne jedno, čím práve je. „Ak bude treba, prehlási, že je scientológ. Len aby sa udržal pri moci a jeho družina mohla ďalej rozkrádať Slovensko. Aktuálne pozdravuje pán Bžán za skromných 17 miliónov,“ neodpustil si Sulík.

    Fica nazval budúcim expremiérom a považuje za smutné, že človek, ktorý si tak málo váži svoje slovo, má také preferencie. „Rovnako smutné je, ako mu jeho aktuálnu rozprávku o tom, že je najvzornejší Európan zo všetkých vzorných Európanov, zhltli médiá, najmä komentátori,“ krúti hlavou predseda saskárov.

    „Slovensko kvôli nemu už 10 rokov prešľapuje na mieste,“ napísal ďalej Sulík o Ficovi s tým, že všetko je zabudnuté, lebo premiér velebí EÚ. Tým podľa europoslanca škodia krajine aj tí, ktorí Ficovi za to tlieskajú. „Podpíše nejaký omáčkoidný papier, ktorý po ňom nik nechcel a média, ktoré si radi nechajú hovoriť mienkotvorné, sú unesené,“ čuduje sa europoslanec. Prekvapuje ho „mimoriadne nízke sebavedomie“ našich elít a prvoplánový postoj vstúpiť do jadra za každú cenu. „Kto sa pýta, čo nám to prinesie, je extrémista a rusofil,“ všíma si.

    „Napríklad takí Česi nie sú v eurozóne a majú rozpočtové prebytky, najnižšiu nezamestnanosť v EÚ, najvyšší rast v EÚ a Západ dobiehajú rýchlejšie ako my. Akurát, keďže nie sú v ´jadre´ (eurozóna), nemuseli poslať dve miliardy do Grécka,“ vypočítava Sulík a zároveň dodáva, že Francúzi sú v „najjadrovejšom“ jadre a majú rekordnú nezamestnanosť, veľa dlhov, zastaraný zákonník práce, daň z príjmu až do 49 percent a predpotopné podnikateľské prostredie. „Francúzsko je v konkurencieschopnosti maximálne okresnou ligou,“ zdôraznil opäť šéf SaS.

    Podľa neho by sme si mali viacej veriť. Potrebujeme odvážne a premyslené reformy a nie vzdávanie sa suverenity („integrácia nie je nič iné“), aby sme sami nemohli rozhodovať. „S Robertom Ficom to nepôjde. Je unavený, vyhorený a nemá poňatia, čo by si s krajinou počal. No mohlo by to ísť s nami. Sme pripravení prevziať za Slovensko zodpovednosť – a ponúknuť ľudí, program a nové vízie,“ trúfa si Sulík.

    - Reklama -