V Moste dostali šok. Asistentku Šimkovičovej stiahli z kandidátky za „zlé“ názory. Opitý za volantom však neprekáža?

    0
    Predvolebný plagát Petry Demkovej (Autor: Facebook, Petra Demková)

    Asistentka nezaradenej poslankyne národnej rady Martiny Šimkovičovej Petra Demková sa na návrh Mosta-Híd stala kandidátkou aj Smeru-SD, Strany zelených, SKOK-u, SDKÚ a Starostov a nezávislých kandidátov. Krajský predseda Mostu-Híd László Solymos však informoval o stiahnutí Demkovej, uchádzajúcej sa o post poslankyne v Bratislavskej župe za bratislavskú mestskú časť Ružinov, z kandidátky, píše server glob.zoznam.sk. Malo sa tak udiať pre jej statusy na sociálnej sieti.

    Demková na Facebooku napríklad uviedla, že by bola hrdá, ak by sa jej syn pridal ku kontroverznej skupine Slovenskí branci. „Ak z neho vyrastie skutočný muž, chlap, milujúci svoju vlasť,“ napísala pred časom. „Tak ako, priatelia moji, vítači obrezávačov ženských genitálií? Už vám svitá?“ spýtala sa zase po teroristickom útoku v juhofrancúzskom meste Nice, pripisovanom vodičovi dodávky z Tuniska. Kritizovaná je aj za svoje postoje k Rusku, ktoré jej kritici označujú za proputinovské. „Je to smiešne. Nie som žiaden chorobný rusofil. Na Rusku obdivujem to, čo je na Rusku obdivuhodné, literatúru, kultúru, tradície. Milujem ´ruskú dušu´, tú ruskú melanchóliu. Prehovára to ku mne na duchovnej úrovni,“ bráni sa však Demková.  Viac sme o tom  písali TU.

    „Každý, kto kandiduje do zastupiteľstva, by mal niesť nejakú konkrétnu hodnotovú stopu. Pri tomto kandidátovi to neplatí, preto sa koalícia strán, ktorá vytvorila kandidátku do Bratislavského samosprávneho kraja, rozhodla jej kandidatúru stiahnuť,“ vysvetlil Solymos. Bugárovec František Šebej ešte predtým kandidatúru Demkovej za Most-Híd nazval príšernou a hrozným faulom.

    Šoféroval opitý

    Na druhej strane, kandidát Mostu-Híd na župného poslanca Alexander Horváth šoféroval opitý a nafúkal takmer dve promile, no z kandidátky ho nestiahli. Miestny poslanec z obce Jasov sa pokúša presadiť do zastupiteľstva Košického kraja za obvod Košice-okolie, v prípade odsúdenia za úmyselný trestný čin by však kandidatúru musel stiahnuť. Prípad podľa Denníka N polícia ukončila v superrýchlom konaní návrhom na podanie obžaloby. Horváth je stíhaný za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Tvrdí, že ďalšie kroky zváži po verdikte súdu.

    - Reklama -