Prípad okolo Pavla Ruska pokračuje! Vypovedal boss sýkorovcov Lališ a aj Černákov vodič

    0
    Pavol Rusko odchádza eskortovaný z Okresného súdu Bratislava II (Autor: TASR)

    Róbert Lališ, ktorý je v tomto prípade tiež obvinený, podľa advokáta svoju prípadnú trestnú činnosť poprel. „Povedal, že o ničom takom nevie,“ vysvetlil Polák, ktorý ako obhajca bol prítomný pri výsluchu oboch osôb.

    Iná situácia bola podľa neho pri výpovedi svedka Slavomíra Surového, ktorý mal “viac-menej” potvrdiť časť výpovede obvineného Mikuláša Černáka. „Tú, o ktorej mal vedomosť,“ doplnil obhajca. Podrobnejšie detaily z výpovedí oboch mužov uviesť odmietol.

    Obhajca sa vyjadril aj k úlohe svojho klienta Mikuláša Černáka v celej kauze obvineného exministra Pavla Ruska.

    „Priznáva sa (obv. Mikuláš Černák – pozn. red.) k trestnej činnosti rôzneho záberu. Popri tom vyskočila aj táto kauza. On nie jednotlivo usvedčuje Pavla Ruska, ako sa to dosť v médiách prezentuje. On priznáva sám svoju trestnú činnosť, doznáva sa k nej, je za ňu obvinený. A v popise svojej trestnej činnosti poukazuje aj na osoby, ktoré spolu s ním trestnú činnosť páchali. A v tomto skutku popisuje, akú úlohu zohrával Pavol Rusko. Je to výpoveď obvineného, ktorý sa ku skutku priznal a označuje svojich spolupáchateľov. Medzi nimi je aj Pavol Rusko,“ uviedol Polák pre TASR.

    Podľa obhajcu vyšetrovanie v tomto prípade pokračuje v utorok (31.10.) výsluchmi ďalších osôb.

    Podľa medializovaných informácií je Pavol Rusko obvinený z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej.

    Okrem iných ho má usvedčovať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

    Okrem Pavla Ruska čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš Kaštan, Róbert Lališ alias Kýbel a práve Mikuláš Černák.

    - Reklama -