Nespokojnosť s vládnymi stranami rastie, tvrdia sulíkovci

    0
    Richard Sulík a Juraj Droba (Autor: TASR)

    Výsledok kandidátov opozičných strán považujú predstavitelia SaS za veľmi dobrý. “Potvrdila sa skúsenosť, že pravica na Slovensku je silná ako celok a povinnosťou jej lídrov je hľadať cestu k sebe. To bolo aj unikátom týchto volieb – alternatíva v podobe pravicovej demokratickej koalície, ktorej vytvorenie sa ukázalo ako správny krok,” napísali liberáli v stanovisku.

    Tvrdia, že výsledky ukázali, že v budúcich parlamentných voľbách by strany súčasnej koalície mohli skončiť. SaS tiež pripomenula, že vysoký počet postov poslancov v samosprávnych krajoch obsadili nezávislí kandidáti, čo má odrážať nedôveru občanov k politickým stranám.

    Liberáli avizovali, že sú otvorení diskusii o novom územno-samosprávnom členení Slovenska a vedia si predstaviť zánik vyšších územných celkov v ich dnešnej podobe. “Strana SaS na základe obmedzených župných kompetencií a relatívne nízkych príjmov do župných rozpočtov už v minulosti vyjadrila nespokojnosť so stavom regionálnej samosprávy. Túto nespokojnosť signalizujú aj občania opakujúcou sa nízkou volebnou účasťou,” konštatuje sa vo vyhlásení.

    - Reklama -