Sulík má o islame do veľkej miery pravdu. A ak je Európa kresťanská, tak… Nový bratislavský župan prehovoril

    0
    Juraj Droba uspel so svojou kandidatúrou na post predsedu BSK (Autor: mr)

    Zastáva názor, že župan má byť predovšetkým šikovným a schopným manažérom, ktorý má talent koordinovať dôležité záležitosti so svojimi odborníkmi, ktorých si na dané posty presadí.

    „Nemyslím si, že župan má byť vyštudovaný urbanista alebo stavebný inžinier. Mám na starosti desať jednotlivých odborov a tie by mali riadiť skutoční odborníci,“ cituje vo svojom rozsiahlom rozhovore Drobu dnešné printové vydanie denníka Sme.  

    Liberál tiež dodal, že zatiaľ ešte nemal úplne šancu naplno ukázať svoj potenciál. Do kresla župana mu však podľa jeho slov nepomohla populárna téma domácich politikov, prípadne samotného lídra SaS Sulíka, ktorý tiež hrá „moslimskou kartou“.

    Sulíka chápe

    Hoci novozvolený župan dodáva, že neraz má voči Sulíkovmu slovníku o islame výhrady, na druhej strane vie, že šéf SaS je vo svojom prejave autentický a migračnú krízu cíti ako ohrozenie Európy. „Vo svojej podstate má (Sulík) pravdu,“ tvrdí Droba, ktorý odpovedal aj na otázku, či považuje islam a európsku kultúru za nekompatibilné.

    „Ak európsku kultúru považujeme za kresťanskú, tak je to vo veľkej miere pravda,“ uviedol. „To, čo spravili niektoré západné štáty, je neodpustiteľné,“ adresoval Droba kritiku európskym krajinám najmä za dvere dokorán otvorené pre všetkých, teda aj pre potenciálne nebezpečné živly.

    „Nevieme, koľkí z nich sa stanú spiacimi bunkami, ktoré neskôr využijú na teroristické útoky,“ vysvetlil svoj pohľad dnes 46-ročný politik.

    A aj  keď nie vždy má na veci rovnaký názor ako europoslanec a predseda SaS, Sulík to podľa neho nemyslí ako dáky politický kalkul.

    „On tie veci hovorí úprimne, tak ako ich cíti. Zvonka to môžu niektorí brať ako hranie sa s najprimitívnejšími pudmi, ale nie je to tak,“ zastal sa kolegu Juraj Droba.

    S Kočnerom už nie

    V záverečnej tretine rozhovoru už Droba odpovedal na svoj možný obchod z minulosti s kontroverzným podnikateľom Mariánom Kočnerom.

    Hoci Droba viackrát uviedol, že rokovania s Kočnerom nepovažuje za niečo zlé, a navyše podľa jeho slov ani s Kočnerom žiadny obchod neurobil, jedným dychom zároveň dodal, že dnes by už s ním biznis ani neskúšal robiť.

    - Reklama -