Poliačik končí v SaS!

    0
    Martin Poliačik (Autor: TASR)
    Podľa informácií agentúry SITA, ktoré citujú viaceré slovenské médiása Poliačik rozhodol odísť, lebo zastáva rozdielny názor na viaceré témy vrátane oblasti utečencov. Odchádzajúci člen liberálov vraj v strane nedostal priestor na prezentáciu svojho osobného presvedčenia, s ktorým neuspel u predsedu Richarda Sulíka. 
     
    Odchod Poliačika zo SaS bol však údajne pokojný. Obe strany sporu sa vraj zhodli, že odchod zo strany bude najlepšie riešenie. 
     
    “Ak je táto informácia pravdivá, bude mi to veľmi ľúto,” povedal pre TASR Juraj Droba, ktorý informáciu nevie potvrdiť, keďže sa venuje prevažne preberaniu úradu Bratislavského kraja.
     
    Poliačikovo meno sa spomína v súvislosti s Progresívnym Slovenskom (PS). Podľa informácií TASR Poliačik oslovil PS. Majú k sebe blízko a rozprávajú sa. Údajne nie je vylúčené, že liberálov odchod môžu nasledovať aj ďalší členovia SaS.
     
    Len v marci sa stal Poliačik člen Republikovej rady SaS teda jedného z najvyšších orgánov strany. Ešte po februárovom odchode Jozefa Mihála sa práve Poliačikovo meno skloňovalo v súvislosti s tým, že by mohol byť ďalší na odchode. V tom čase však poslanec ešte tvrdil, že ak bude v strane vôľa meniť veci a posúvať ich dopredu, nevidí dôvod na odchod. Ešte v septembri sa Martin Poliačik v rozhovore pre PL k svojmu vtedy ešte prípadnému odchodu vyjadril rovnako. 
     
    Rozhodnutie Martina Poliačika okomentoval aj podpredseda SaS Ľubomír Galko. “Odchod Martina Poliačika ma mrzí o to viac, že v poslednom čase sme si ľudsky rozumeli čoraz viac. Dlhodobé názorové nezhody s predsedom strany Richardom Sulíkom a k tomu zrejme výhodná ponuka zo strany konkurencie nakoniec viedli k jeho rozhodnutiu odísť. Prajem mu veľa úspechov na novej politickej dráhe. Verím, že ďalší odchod človeka, ktorý s nami dlhé roky tlačil káru SaS, bude viesť k väčšej sebareflexii nás, čo sme v strane zostali, nevynímajúc predsedu,” napísal Galko na svojom facebookovom profile. 
     
     
    - Reklama -