Zmeníme počet krajov? Fico to vidí jasne

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Osobne si naďalej myslí, že najlepším riešením pre Slovensko by boli tri kraje, tak ako v minulosti. “Takéto zásadné zmeny, pokiaľ ide o členenie štátu a o počet žúp, by sa nemali robiť obyčajným zákonom, pretože potom je tendencia takéto zákony okamžite meniť, to by vyžadovalo ústavnú väčšinu, a to je úplne zbytočné mrhanie energie,” skonštatoval s tým, že na tom nikdy nebude zhoda. 

    S poslednými krajskými voľbami, ktoré boli pred týždňom, je Fico spokojný. Teší ho vyššia účasť, zastavenie extrémizmu, ako aj to, že Slovensko ukázalo, že je štandardnou demokraciou. Z pohľadu Smeru-SD ho prekvapilo “bláznenie” ohľadne jeho výsledkov. “Prečo by som mal tvrdiť, že je to nejaké fiasko?” pýtal sa s tým, že Smer-SD zvíťazil v počte krajských poslancov. 

    Odmieta, aby bol spolu so Smerom fackovacími panákmi. Argumentoval, že v histórii moderného Slovenska nie je úspešnejší politický projekt ako sociálna demokracia. Stabilita v Smere-SD je podľa jeho slov aj po voľbách. “Od nás nikto neodchádza, nerozpadávame sa, preto ja odmietam smiešne útoky, ktoré sa valia zo všetkých strán,” doplnil. Strana má ísť ďalej svojou cestou a pripravovať sa na ďalšie voľby.

    - Reklama -