VIDEO Raper Ego: Nedajte si zabiť Matoviča, ten bol najlepší. Síce „zabíjal aj civilistov“, ale jeho jediného sa fakt báli

    0
    Raper-právnik Michal Straka alias Ego (Autor: ReproFoto, Facebook)

    V krátkom, ani nie minútovom videu zazneli z úst Michala Straku, čo je umelcovo občianske meno, drsné slová. 

    „Poslednú vec k politike… Nedajte si zabiť Matoviča. To si nedajte,“ začal svoj monológ autor či spoluautor hitov Žijeme len raz, Noc patrí nám, prípadne Každý deň.

    Paradoxne, slovenskej verejnosti sa Straka pripomenul zhruba pred tromi rokmi, keď figuroval v kauze predraženého CT prístroja pre piešťanskú nemocnicu. Straka totiž bol v dozornej rade spomenutej nemocnice, pričom prístroj, ktorý bol pre nemocnicu obstaraný, stál až 1,6 milióna eur.   

    Straka vtedy poriadne „vypenil“ a zverejnil video plné vulgarizmov. Mimochodom, práve toto video pustil Matovič v národnej rade.

    Raper sa krátko nato verejne ospravedlnil. Svoje skratové konanie ospravedlňoval tým, že sa ho dotklo, keď sa o ňom pred celým národom klamalo.

    No späť do súčasnosti.

    „Prečo odišiel? Aj ja som to cítil, že možno aj na mňa niečo krivé povedal, ale on tu bol najlepší. Síce ,zabíjal aj civilistov', ale jeho jediného sa fakt báli,“ pokračoval vo svojom trošku teatrálnom prejave interpret.

    Straka alias Ego, ktorý sa na šoubiznisovej scéne presadil cez pôsobenie v skupine Kontrafakt, chválil Matoviča aj naďalej.

    „Ale tak ho nejako dodrbali, že ho z toho vypoklonkovali potichu. Nech sa vráti,“ vyzýval 34-ročný spevák.

    „Nech sa vráti, on bol zatiaľ najlepší politik, čo sme tu mali. Aj keď nebol premiér. Ale zatiaľ to bolo najžiarivejšie slnko na (domácej) politickej scéne,“ zakončil svoju chválu opozičného politika Ego.

    Len pre zaujímavosť, pred dvoma týždňami vyjadril Straka podporu svojmu kolegovi z umeleckej brandže Martinovi Jakubcovi, ktorý 4. novembra kandidoval v župných voľbách.

    Avšak na rozdiel od matovičovcov, ktorí dosiahli vo voľbách do VÚC pekné výsledky, Jakubec vo voľbách na post bratislavského župana viac-menej pohorel. 

    - Reklama -