Na čo je dobrá tieňová vláda? Remišová odpovedala čitateľovi PL.sk aj s dôvetkom o najväčšom nešťastí pre Slovensko

    0
    Veronika Remišová (Autor: TASR)

    Hnutie Obyčajných ľudí dnes predstavilo svoju tieňovú vládu, ktorá má byť alternatívou k súčasnému vládnemu kabinetu. Zameranie tieňovej vlády je najmä na odborné ministerské posty, pričom tieňového premiéra OĽaNO nepredstavilo.

    Tieňový kabinet tvoria: Eduard Heger (financie a hospodárstvo), Veronika Remišová (zahraničné veci, boj proti korupcii a eurofondy), Ján Marosz (doprava), Marek Krajčí (zdravotníctvo), Gábor Grendel (rezort vnútra), Miroslav Sopko (školstvo), Richard Vašečka (obrana), Jozef Viskupič (kultúra), Martin Fecko (pôdohospodárstvo), Soňa Gaborčáková (sociálne veci), Milan Vetrák (spravodlivosť), Ján Budaj (životné prostredie), Peter Pollák (rómska reforma). Viac sme o tom písali TU.

    Najväčším nešťastím pre Slovensko sú politické strany s veľkým množstvom členov, tvrdí Remišová

    Čitateľa Parlamentných listov zaujímalo aj to, či mu vie poslankyňa Remišová vysvetliť, na čo je dobrá tieňová vláda a akú funkciu bude plniť. „Úsmev na perách mi vyčaril hlavne fakt, že ju ide zostavovať strana so štyrmi až piatimi členmi,“ dodal.

    Poslankyňa Obyčajných ľudí mu stihla na svojom Profile odpovedať hneď po dnešnej tlačovej besede. „Tieňová vláda sa aj vo svete často používa na lepšie kontrolovanie vlády a na prinášanie vlastných riešení. Veríme, že po voľbách sa nám podarí zostaviť vládu zmeny a tieňová vláda je jedným z nástrojov, ako lepšie pripravovať našich ľudí na riadenie štátu po voľbách,“ napísala Remišová s tým, že vďaka  zameraniu na jedno ministerstvo budú môcť venovať čas a pracovať na riešeniach problémov, ktoré daný rezort musí riešiť.

    Remišová ďalej vysvetlila, že členovia tieňovej vlády sú poslanci OĽaNO alebo ľudia, s ktorými dlhodobo spolupracujú. „Najväčším nešťastím pre Slovensko a najväčšími zlodejmi boli a sú práve politické strany s veľkým množstvom členov, ktorí sú však hlavne na papieri a na chod strany majú iba malý vplyv, veci riadia predsedovia a pár funkcionárov. Príkladom je Mečiarovo HZDS, Smer alebo SNS. Naše hnutie preto hľadá inú cestu, ako zapojiť ľudí z regiónov, ale zároveň neslúžiť iba ako prostriedok na získanie miest v štátnej správe,“ uzavrela Remišová. 

    - Reklama -