Je to tu ako v Nemecku pred Hitlerom. Známi českí novinári reagujú na Českého slávika pre skupinu Ortel

    0
    Tomáš Ortel, frontman kapely Ortel (Autor: Lucie Bartoš)

    Českým šoubiznisom hýbe ďalšia aféra spojená s kapelou Ortel a s jej spevákom Tomášom Ortelom. Ukázalo sa totiž, že podporovatelia skupiny údajne podľa usporiadateľov ankety podvádzali, takže tí potom nielen spevákovi, ale aj skupine pridelili rovnaký počet hlasov ako v minulom roku.

    Novinár Jaroslav Kmenta prišiel na sociálnej sieti Twitter so zaujímavým prirovnaním. Výsledky hudobnej ankety vraj odrážajú nálady v českej spoločnosti, ktoré sa prejavili aj vo voľbách do Poslaneckej snemovne.

    „Slávici presne kopírujú parlamentné voľby. Gott, David, Ortel. Babiš, Filip, Okamura,“ napísal doslova Kmenta.

    Kmentove prirovnanie na sociálnej sieti Twitter ocenilo viac ako tisíc ľudí.

     

     

    Zdroj: Twitter/Jaroslav Kmenta

    Patrí sa pripomenúť, že Kmenta patrí k veľkým kritikom Andreja Babiša (ANO). Napísal napríklad knihu Boss Babiš, v ktorej zhrnul, ako budúci český premiér zrejme prišiel k svojmu bohatstvu.

    Kmenta však nebol jediný, kto sa rozhodol pripodobniť hudobnú scénu k tej politickej. Novinár Luděk Mádl si pri pohľade na výsledky tohtoročných parlamentných volieb v Česku spomenul dokonca na Adolfa Hitlera.

    „Spomenul som si, ako tu pred rokom jedni vrátane mňa lámali nad českým národom palicu, keď videli výsledky zoskupenia Ortel v Slávikovi. Oponovali im druhí, v štýle ,toto je ako ukazovateľ čohokoľvek úplne zavádzajúce, vzhľadom na to, aký relatívne nízky počet hlasov v tej ankete stačí na úspech‘. A keď sa teraz pozrieme na výsledok parlamentných volieb spred pár týždňov a najmä SPD, tak mi to len voľne asociuje klamný pocit nemeckých elít 20. a 30. rokov minulého storočia, že sa nijako zvlášť netreba zaoberať tým nadutým čalúnnikom s uhladenou ofinou a smiešnymi fúzikmi pod nosom,“ varoval Mádl.

    - Reklama -