AKTUÁLNE Kotlebovec Mazurek bol obžalovaný pre prečin hanobenia národa a rasy

    0
    Milan Mazurek (Autor: TASR)

    Obžaloba na Mazureka prišla za jeho výroky v relácii “Debata na telefón” Rádia Frontinus v októbri 2016. TASR o tom informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

    Mazurek v rádiu okrem iného vyhlasoval, že „my nepotrebujeme nalievať 300 miliónov eur za nejakých 7 – 8 rokov do jednej komunity, stavať im v cigánskych osadách ihriská, ktoré rozbijú, škôlky, ktoré rozbijú, nepotrebujeme ich učiť narábať s počítačom, tancovať, potrebujeme im dať prácu.“ Ale z jeho úst zaznelo napríklad tiež prirovnanie Rómov k zvieratám. 

    „Pamätám si to ako dnes, keď sme nastúpili do piateho ročníka, a v triede bolo viac Cigánov, ktorí mali byť ôsmaci, deviataci a jednoducho prepadávali, prechádzali, ale stále to boli tí Cigáni, ktorí prešli zápisom do normálnej školy, zatiaľ čo osobitná škola bola naproti cez ulicu, a keď sa tam otvorili tie dvere, u nás v Spišskej Belej je tá osobitná škola asi z 95 % tvorená týmto etnikom, keď sa tam otvorili dvere, vyleteli, bolo to jednoducho ako keby sme boli v zoologickej záhrade.“ 

    Vysielateľ Rádia Frontinus dostal za debatu s poslancom Mazurekom dokonca ešte začiatkom roku pokutu vo výške 15.000 eur. Sankciu mu uložila Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR).

    - Reklama -