Zlatá mládež z Kiskovho tímu si vie užívať. Kľúčové je plnenie pracovných úloh, odkazuje prezidentov hovorca

    0
    Vladimíra Ledecká (Autor: TASR - Martin Baumann)

    Štátni úradníci pracujúci v Prezidentskom paláci cestujú po svete, fotografujú sa vo vychytených podnikoch či s fľašou sektu v hoteli, kde noc stojí minimálne 200 eur, píše sa na webovej stránke Plus 7 dní.

    Šéfka odboru regionálnej politiky, 26-ročná Vladimíra Ledecká, zabezpečuje regionálne výjazdy prezidenta a podnikateľské delegácie na cestách do zahraničia. Za tri roky sa z poradkyne v odbore vnútornej politiky vypracovala na vedúcu odboru regionálnej politiky. Na konferenciách vystupuje ako vzor pre mladých ľudí.

    Na svojom profile na sociálnej sieti Ledecká predvádza kabelky luxusných značiek – Chanel takmer za päťtisíc eur, ďalšia čierna menšia taška tejto značky asi za dvetisíc eur. Nechýba ani Burberry v hodnote dvetisíc eur, Prada a Gucci. Chodieva k celebritným kaderníkom a na spoločenské udalosti si oblieka šaty od známej slovenskej dizajnérky. S priateľom, hokejistom Tomášom Marcinkom, chodievajú hrávať aj golf.

    Na služobných cestách aj vo vychytených bratislavských podnikoch sa s Ledeckou fotografuje pracovník protokolárneho oddelenia Frencien Bauer, štátna úradníčka sa však odfotila aj s nevestou mečiarovského privatizéra Rezeša. Vlani sa Bauer v podguráženom stave objavil na párty televízie Markíza, za čo sa dostal vtedy na koberček. Po konfrontácii s novinármi týždenníka v súvislosti so zverejnenými fotografiami si zmenil verejný účet na súkromný.

    Taká Maruška

    Ledecká tvrdí, že si tento životný štýl môže dovoliť z platu 2 400 eur v hrubom a úspor. „Všetci vedúci zamestnanci sú platení na základe zákona o štátnej službe a sú zaradení v platovej triede číslo 9, čo je v súčasnosti 1 191,50 eura,“ konštatoval prezidentov hovorca Roman Krpelan. Dodal, že za kvalitné plnenie služobných úloh môže byť priznaný osobný príplatok až do výšky platu, pričom u vedúcich zamestnancov sa obvykle pohybuje na hornej hranici.

    Ledecká uvádza aj príjmy z prednáškovej a publikačnej činnosti. „Tieto kabelky boli mojím dievčenským snom. Slúžia mi už niekoľko rokov. Nehanbím sa za veci, na ktoré som si roky šetrila, a nemala by sa za to hanbiť žiadna žena,“ reagovala. Zarábala už ako tínedžerka, najmä na letných brigádach. „Počas strednej školy som chodila do anglického mesta Henley robiť čašníčku, neskôr do nórskeho mesta Larvik sadiť a zberať jahody,“ spresnila.

    „Po nástupe na vysokú školu som počas štúdia pracovala v advokátskej kancelárii a rok strávila v Salzburgu, kde som mala dve zamestnania, jedno cez pracovný týždeň v advokátskej kancelárii, cez víkendy som si privyrábala v Starbuckse. Opakovane ma ocenili najvyššou cenou rektora za vynikajúce študijné výsledky, z čoho plynie finančná odmena, a bola som delegátkou Slovenska v G20 zastupiteľstve mladých,“ vysvetlila.

    Jej kolega Bauer je podľa vlastných slov zaradený vo 8. platovej triede, teda dostáva plat 995 eur. „Mám príplatky v zmysle zákona, ale veľká časť môjho príjmu pochádza z dabingu, ktorému sa venujem už 15 rokov,“ objasnil.

    „Kancelária prezidenta nemonitoruje a neskúma súkromné aktivity či profily a fotografie svojich zamestnancov, nemá ani zákonnú možnosť pýtať sa na to, s kým a kde trávia jej zamestnanci voľný čas,“ napísal Krpelan s tým, že kľúčové je kvalitné plnenie pracovných úloh. 

    - Reklama -