Ficova doba sa končí. Je zúfalý. Ľudia ho majú plné zuby, zareagoval ostro Sulík

    0
    Richard Sulík (Autor: TASR)

    “Robert Fico má strach. Vie, že SaS ako súčasť vlády sa postará o to, aby sa všetkým čestným vyšetrovateľom a prokurátorom rozviazali ruky,” uviedol Sulík. Pre Ficove slová o “zhulených saskároch” sa obrátil na políciu, ktorá však trestné oznámenie pre ohováranie podľa Sulíka zamietla. “Podal som sťažnosť,” doplnil šéf liberálov.

    Sulík zároveň odmietol obvinenia týkajúce sa firmy OLO a predaja pozemkov, ako aj stretávania sa s kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom. “Stretával som sa s ním v minulosti, oľutoval som to a osem rokov som sa s ním nevidel. Bol to minister Smeru Počiatek, ktorý ma prosil o to, aby som sa s Kočnerom zoznámil,” vyhlásil Sulík. Zdôraznil, že nemá čo skrývať. “Môj život vediem čestne a to Fica škrie. Kým on zháňal peniaze vlastnou hlavou, ja som sa živil vlastnou prácou,” poznamenal.

    V súvislosti s otázkou premiéra, kde je Sulík dnes, keď prezident Kiska porušuje Ústavu SR, prečo na neho nepripravuje žalobu, predseda SaS poukázal na vyjadrenie koaličného poslanca Petra Kresáka z Mosta-Híd. Kresák na sociálnej sieti Facebook napísal, že čítanie rozhodnutia Ústavného súdu v ňom musí vyvolávať celý rad “natoľko závažných právnych otázok”, že si dovolí hovoriť o “čiernom dni ústavného súdnictva v SR”.

    Kiska podľa Fica porušil ústavu, keď nevymenoval parlamentom zvolených kandidátov na ústavných sudcov. Fico sa odvoláva na nález Ústavného súdu. Sulíkovci sa v minulosti pokúšali o žalobu vtedajšieho prezidenta Ivana Gašparoviča pre porušovanie ústavy pri nevymenovaní zvoleného kandidáta na generálneho prokurátora Jozefa Čentéša.

    Sulík tiež informoval, že jeho strana napísala delegátom Smeru-SD, ktorí sa zídu v sobotu na Sneme v Martine. Odkazuje im okrem iného, že liberálom na osude Smeru-SD záleží v nevyhnutnej miere. SaS verí, že v Smere-SD je väčšina, ktorej záleží na čistote verejného života, len tento záujem nie je vo vedení sociálnych demokratov. Nazdáva sa, že tento záujem by mali mať všetky politické strany. 

     

    - Reklama -