Maďarič pripustil, že ako minister skončí

    0
    Marek Maďarič (Autor: TASR)

    “Vzdal som sa funkcie podpredsedu, zostávam radovým členom. Otázka zotrvania vo vláde je pre mňa do istej miery otvorená. Cez médiá som zachytil slová premiéra, že si želá, aby som ostal vo vláde, ale ja osobne som s ním ešte nehovoril. Budem o týchto veciach rozmýšľať, vianočné sviatky mi na to dajú nejaký čas,” avizoval.

    Jeho rozhodnutie bude závisieť aj od toho, aký má k nemu premiér vzťah. “Myslím si, že by sa mal uskutočniť nejaký osobný rozhovor,” pripustil.

    Maďarič je však nateraz rozhodnutý, že ostáva radovým členom strany. “To, že som na sneme, znamená, že chcem byť radový člen,” podotkol.

    Marek Maďarič pripravil pre stranu aj nový politický program, nevie však, čo sa z neho použilo. O ďalšom smerovaní strany bude v prejave informovať jej líder Robert Fico. “Jeden z dôvodov môjho odchodu je, že som očakával a navrhol väčšie zmeny po župných voľbách. A keď človek väčšie zmeny navrhuje, mal by začať sám od seba,” dodal.

    Fico vo štvrtok (7.12.) povedal, že si želá, aby Maďarič ostal ministrom. Na jeho miesto podpredsedu strany navrhol Richarda Rašiho.

    Maďarič svoje vzdanie sa funkcie oznámil Ficovi ešte minulý týždeň. Hlavným dôvodom je presvedčenie o potrebe zmien aj vo vedení strany. “Marek Maďarič zostáva radovým členom Smeru–SD a či už z pozície člena vlády alebo poslanca Národnej rady bude presadzovať myšlienky a hodnoty slovenskej sociálnej demokracie,” odkázal jeho hovorca Jozef Bednár.

    Diskusia o ďalšom smerovaní najsilnejšej koaličnej strany sa v Smere-SD spustila po krajských voľbách. Maďarič hovoril o potrebe personálnych zmien a už vtedy svoje odstúpenie zo straníckej funkcie nevylučoval.

    - Reklama -