Je čoraz jasnejšie, že kresťania, ktorí volili Kisku, mu naleteli, spustil smerák Podmanický

    0
    Ján Podmanický, poslanec NR SR (SMER-SD) (Autor: SITA)

    Poslanec NR SR za Smer-SD Ján Podmanický nesúhlasí s tým, aby Slovenská republika ľuďom z LGBTI komunity priznávala takú ochranu, akú poskytuje manželstvu, pretože vzťahy homosexuálov nie sú manželstvom. Štát by mal podľa neho zabezpečiť, aby nikto neubližoval ľuďom pre ich sexuálnu orientáciu, a aj to robí, informuje portál Webnoviny.sk. „Tvrdenie, že nie sú naplnené ich práva, nie je celkom presné, pretože napríklad pri dedení existuje možnosť dediť zo závetu. Takto sa dá argumentovať aj pri ostatných požiadavkách LGBTI komunity,“ uviedol Podmanický.

    Prezident Andrej Kiska pri príležitosti Medzinárodného dňa ľudských práv vyhlásil, že je v našom záujme odstrániť zbytočné prekážky a problémy, ktorým musia čeliť páry rovnakého pohlavia. Podľa neho býva právny systém k ľuďom z LGBTI komunity často krutý, a to najmä v bežných situáciách, akými sú napríklad prístup k informáciám o zdravotnom stave či v otázkach spoločného bývania a dedenia. Písali sme o tom TU.

    Kiska poukázal na vášne vyvolané touto témou pred tromi rokmi po neplatnom referende. „Žiaľ, výsledkom bolo, že sa skončila akákoľvek racionálna snaha zabezpečiť jednotlivcom žijúcim spolu aspoň minimálny štandard v právnej rovine. Pravdaže taký, ktorý by rešpektoval platnú ústavnú ochranu inštitútu manželstva,“ povedal prezident a vyzval na návrat diskusie o tejto téme so vzájomným pochopením a s úctou aj k ľuďom, ktorí majú rozdielne názory. Dodal, že debata by sa mala skončiť prijatím konkrétnych opatrení, ktoré by odstránili najväčšie prekážky pre LGBTI komunity.

    „Je čoraz očividnejšie, že kresťania, ktorí ho volili, mu naleteli,“ konštatoval poslanec Smeru.

    - Reklama -