Ubodaná pätnásťročná Nemka utečencom z Afganistanu: Na povrch vyplávali desivé skutočnosti

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: youtube)
    Pätnásťročnú dievčinu Miu zavraždili v drogérii, kde bola na brigáde. Rovnako starý afganský vrah mal so sebou kuchynský nôž s 20 cm dlhou čepeľou a tým ju dobodal na smrť. Dievča ešte previezli do nemocnice, ale tam vážnym zraneniam podľahla. Prvé správy hovorili o tom, že sa obeť so svojím vrahom pravdepodobne nepoznala. Teraz je však už zrejmé, že si boli veľmi blízki a dokonca spolu udržiavali milostný pomer.
     
    Podľa aktuálnych správ dievča s Afgancom niekoľko mesiacov chodilo, ale na začiatku decembra sa rozhodlo vzťah ukončiť. Mladík však niesol rozchod veľmi zle a neustále svojej expriateľke volal, prenasledoval ju a aj na sociálnych sieťach sa jej neustále vyhrážal. Rodičia dievčaťa dokonca pred dvoma týždňami podali na jeho správanie sťažnosť na políciu. Tej sa, bohužiaľ, nepodarilo Afgancovi doručiť predvolanie. Odovzdali mu ho zhodou okolností až v deň vraždy.
     
    Dievča čelilo v posledných dňoch svojho života sústavnému tlaku a jej rodičia sa začali obávať o jej život. Afganec bol neodbytný a nehodlal sa s rozchodom zmieriť. Napriek tejto skutočnosti a faktu, že so všetkým bola oboznámená polícia, život pätnásťročnej dievčine nezachránili. K vražde došlo za bieleho dňa a v blízkosti miesta činu sa v tom čase pohybovalo veľa ľudí. Proti mladému Afgancovi s nožom však neboli, bohužiaľ, schopní zasiahnuť.
     
    Afganský mladík prešiel ilegálne nemecké hranice vlani v apríli bez sprievodu dospelého a vyhlásil sa za maloletého. Podľa toho sa ním tiež zaoberali a umožnili mu preto v Nemecku zostať. Súčasťou vyšetrovania bude tak opätovné posúdenie, či má vrah skutočne len pätnásť rokov. Nebolo by to zďaleka prvýkrát, keď sa migranti z Blízkeho východu a Afriky vyhlasovali za mladších, ako boli v skutočnosti.
     
    Jedným z nich je aj afganský násilník Hussein K., ktorý vlani na jeseň znásilnil a potom utopil nemeckú študentku v blízkosti Freiburgu. Mladík tvrdil nemeckým úradom, že má devätnásť rokov. Vyšetrovatelia a lekári však mali o jeho veku isté pochybnosti. Počas súdneho procesu, ktorý sa začal tento rok v septembri a stále trvá, sa však ukázalo, že “mladík” má takmer tridsaťpäť rokov. Túto informáciu potvrdil priamo jeho otec.
     
    - Reklama -