Švédskym mestom Malmö otriasla séria štyroch brutálnych znásilnení žien

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: Facebook, Mario G. Rivera)

    Obeti útoku, ktorá nemala utrpieť životu nebezpečné zranenia, sa podarilo vlastnými silami dostať domov, odkiaľ privolala políciu. Ďalšie podrobnosti o tomto prípade nie sú známe.

    Hovorca polície Nils Norling bulvárnemu denníku Aftonbladet povedal, že zatiaľ sa nevie, či tento čin súvisí s predchádzajúcimi prípadmi.

    O zatiaľ najbrutálnejšom prípade informoval 19. decembra denník Aftonbladet. Sedemnásťročné dievča vtedy znásilnili zatiaľ neznámi páchatelia, pričom následne jej do lona vyliali horľavú kvapalinu a zapálili ju. Presný rozsah zranení obete nie je známy.

    Polícia na základe záberov bezpečnostnej kamery zadržala jedného z predpokladaných páchateľov.

    Nemenovaný policajt švédskym médiám povedal, že taký brutálny čin počas svojej 35-ročnej kariéry nezažil.

    K hromadným znásilneniam žien došlo v novembri aj vo štvrtiach Södervärn a Segevang. Polícia konkrétne informácie nezverejnila, ale hovorí o “zneužívaní hraničiacom s mučením” a “veľmi závažnom násilí”.

    Spomínané prípady vyvolali medzi obyvateľmi Malmö pobúrenie a demonštrácie proti nečinnosti polície. Zástupca policajného šéfa Mälmö Mats Karlsson ženám pred Vianocami odporučil, aby po zotmení nechodili von samy. Neskôr však povedal, že išlo o nevhodnú formuláciu.

    - Reklama -