VIDEO Dráma údajného únosu dieťaťa. Blahová bránila vlastným telom odchodu auta s dieťaťom

    0
    Natália Blahová (druhá žena vpravo pred autom) bránila vlastným telom odchodu auta s dieťaťom (Autor: Reprofoto: Youtube/ Parlamentne Listy)

    Podľa informácií Úradu komisára pre deti sa poslankyňa NR SR Natália Blahová pokúsila 12. januára o nezákonný výkon rozhodnutia. Udalosť sa stala na pôde základnej školy v Jakubove v okrese Malacky. Poslankyňa Blahová sprevádzala matku maloletej na pôdu školy spolu s údajnou sociálnou pracovníčkou a dvoma údajnými šoférmi. Podľa ich tvrdení prišli odobrať maloletú z rúk otca.

    Údajná sociálna pracovníčka sa podľa správy Tomanovej fyzicky snažila dieťa od otca viackrát odobrať. Keď sa otec ohradil a bránil svoju dcéru, spýtal sa, či ide o výkon súdneho rozhodnutia. Na túto otázku neodpovedali, odvolávali sa na „papier“ a tvrdili, že prišli odobrať maloletú jej otcovi.

    Na naliehanie maloletej a jej krik ju otec zobral von zo školy a chcel ju odviezť domov. Pri odchode zo školy sa do incidentu zapojil aj starý otec maloletej, inak starosta obce. Z videa je vidieť, ako do seba sácajú údajní šoféri, ktorí mali prísť s poslankyňou spolu so starým otcom maloletej. Nakoniec sa aj samotná poslankyňa Blahová postavila pred auto otca s dieťaťom a bránila vozidlu odísť.

    Poslankyňa strany Sloboda a Solidarita však tvrdenie, že by uniesla dieťa, odmieta a hovorí, že iba pomáhala nešťastnej matke domôcť sa spravodlivosti a naplniť súdne rozhodnutie, podľa ktorého mala matka stráviť víkend so svojou dcérou. „Otec, ktorý sa odmietol tomuto súdnemu rozhodnutiu podriadiť a dcéru odovzdať, vyvolal nechutný a najmä poľutovaniahodný konflikt, a to priamo pred očami maloletej. Matka mala skúsenosť s agresivitou otca a starého otca, ktorý je starostom obce Jakubov, preto si pozvala ako morálnu podporu poslankyňu Blahovú. Policajti situáciu na mieste nedokázali riešiť. Matka podala v tejto súvislosti trestné oznámenie na otca a starého otca maloletej za zadržiavanie dieťaťa a absolútne odopieranie styku s matkou,“ tvrdí Blahová. Viac sme o tom písali TU.

    Celý incident mal dohru aj v televízii TA3, kde sa poslankyňa Natália Blahová pohádala s detskou komisárkou Vierou Tomanovou. Pani Tomanová opäť zmotala veci, reagovala poslankyňa. Vyprosím si, pani Blahová, aby ste o mne hovorili, že som zmotala veci, pretože vy sa nehanbíte klamať a zavádzať,“ nedala sa Tomanová. Vy opovrhujete súdom,“ prekrikovala ju Blahová. Vyprosím si, aby ste ma urážali, pokračovala detská ombudsmanka. „Rozprávate bludy.“ „To vy rozprávate klamstvá. Osočujete. To sú vaše praktiky,“ aj takto sa hádali Blahová s Tomanovou v relácii. Viac sa dočítate TU.

    - Reklama -