Odvolávam, čo som odvolal. Nemecké ministerstvo vnútra poprelo, že by chcelo ustupovať od prerozdeľovania migrantov

    0
    Utečenecký tábor na gréckom ostrove Lesbos (Autor: ReproFoto: Facebook/AJplus)

    “Vážený pán prezident, úprimne Vám blahoželám k Vášmu znovuzvoleniu do funkcie prezidenta Českej republiky. Vzťahy medzi našimi krajinami a ich občanmi sú výnimočne blízke. Som presvedčený o tom, že v ich podpore budeme spolu naďalej pokračovať. Osobitne v tomto roku spoločných významných výročí,” uvádza sa v telegrame.

    Prezident v ňom ďalej píše, že pre prosperitu, stabilitu a bezpečnosť našich dvoch krajín je kľúčové členstvo v Európskej únii a Severoatlantickej aliancii a predovšetkým hodnoty, ktoré v rámci nich s našimi partnermi a spojencami vyznávame.

    “Verím, že k ich podpore v našich krajinách, v našom regióne a v Európe budeme spoločne prispievať,” píše Kiska, ktorý sa teší, že českého prezidenta Zemana čoskoro privíta na oficiálnej návšteve Slovenskej republiky, na ktorú ho srdečne pozýva.

    “Želám Vám veľa zdravia, šťastia a úspechov pri výkone Vašej funkcie,” píše prezident SR na záver blahoprajného telegramu.

    Po sčítaní 99,99 percenta okrskov získal súčasný český prezident Miloš Zeman 51,37 percenta hlasov, za jeho protikandidáta – akademika Jiřího Drahoša hlasovalo 48,62 percenta voličov.

    - Reklama -